Начало Формула 1 Алонсо доволен, въпреки че остана извън 3-ата част на квалификацията

Алонсо доволен, въпреки че остана извън 3-ата част на квалификацията

3
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че е доволен от квалификацията си в Австралия, въпреки че остана извън 3-ата й част, класирайки се 11-и.

Испанецът по всяка вероятност ще потели и по-напред, тъй като 10-ият Валтери Ботас ще трябва да изтърпи наказание от 5 места за смяна на скоростната кутия. Неговият съотборник Щофел Вандоорн записа 12-о време и вероятно ще потегли 11-и.

„Много съм доволен от това как започна квалификацията, заяви пилотът на Макларън. – Преди това в 3-ата тренировка бяхме много близо до лидерите през цялото време. След това в първата и втората част на сесията винаги бяхме между 7-о и 12-о място.

Тази стартова точка е страхотна за нас, защото ще имаме много подобрения занапред. Те ще ни направят много по-конкурентни и затова беше облекчение за нас да видим как се представяме в квалификацията, и че ще бъде добра година.“

Алонсо също така заяви, че в началото на сезона очаква битка със заводския тим на Рено, но не и в хода на годината, когато според него Макларън трябва да бъде определено по-добрата кола. Според Фернандо също така, това че ще стартира с нови гуми няма да му даде особено предимство спрямо тези пред него.

„Винаги използваме по-меките налични гуми на старта, тъй като е по-добре да се потегли с тях, обясни Алонсо. – Имаш по-добра скорост в първата обиколка. Освен това износването ще е малко, като 3-те типа гуми (софт, суперсофт и ултрасофт) са много близки.“