Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо доволен от новостите в Макларън-а си

Алонсо доволен от новостите в Макларън-а си

50
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо бе шести в подреждането на втората свободна тренировка за Гран при на Азербайджан в Баку. Испанецът имаше програма, съсредоточена върху изпитването на нови компоненти и в края на деня бе доволен от поведението на своя Макларън MCL33.

„Автомобилът бе удобен за управление днес, което винаги е важно на улична писта, където трябва да атакуваш завоите и да се чувстваш уверен в колата. Болидът вървеше добре и в трите сектора”, заяви Алонсо.

„Новостите ни този уикенд са насочени към справяне с характеристиките на трасето и изглежда работят според очакванията. Струва ни се, че сме подобрили малко скоростта си в сравнение с последните надпревари, така че съм сравнително доволен.”

„Късмет бе, че в бързата си обиколка се оказах зад Нико [Хюлкенберг] точно когато и той започваше такъв тур. Това ми спечели няколко десети от секундата в последния сектор.”

Алонсо каза още, че класирането в Q3 ще е трудно. Според него обаче стартът в Азербайджан е едно от онези състезания, в които не е съвсем сигурно дали потегляне от девета-десета позиция на грида е по-добро от 11-о или 12-о място, които гарантират свободен избор на гуми.

Щофел Вандоорн бе 19-и в двете тренировки, въпреки което изрази удовлетворение от постигнатия от тима прогрес.

„Усещането в болида бе значително по-добро, отколкото се вижда в класирането. Така и не направих добра серия с ултрасофт, попаднах в трафик, докоснах стена и не успях да подобря постижението си, дадено със суперсофт”, обясни белгиецът.