Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алън Макниш-един новобранец на 32!

Алън Макниш-един новобранец на 32!

118
0

Тази година сме свидетели на един необичаен дебют във Формула 1. Пилот започва своята кариера, на възраст, когато другите приключват.
Първото нещо, което се набива в очите на всеки, който се запознава с биографията на Алън Макниш – един от четиримата новобранци – е възрастта му.
Шотландецът е на 32 години и стартира за първи път в Австралия заедно с 25-годишните Такума Сато и Марк Уебър, и 20-годишния Фелипе Маса.
Подобно нещо не се случва често.
При това Макниш кара за първи път болид от Формула 1 преди цели 13 години! Това е един Бенетон, а годината е 1989 г.
Пилотът е едва 19-годишен и тогава мнозина му вещаят бързо издигане в света на Формула 1. Става така обаче, че той изминава много, много дълъг път, преди най-после да се появи като истински титуляр между богоизбраните.
В състезания от Формула 1 той може и да не притежава опит, но упоритостта и издръжливостта, необходими, за да оцелее в доста негостоприемната среда на най-високотехнологичния моторен спорт са възпитани у него през всичките тези години, и то сурово.
Макниш е един от онези пилоти, към които просто съдбата не е била особено благосклонна.
Кариерата му започва с картинг, когато е сравнително голям – 12 годишен. След това обаче шотландецът с лекота преминава през различните стъпала в малките формули и в началото на 90-те години през главата му определено минава мисълта, че е неизбежно да не стане пилот във Формула 1.
………………………