Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Състоянието на F1 ще определи бъдещето ми, а не това на...

Алонсо: Състоянието на F1 ще определи бъдещето ми, а не това на Макларън

57
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че състоянието на спорта ще определи това дали той ще остане във Формула 1 и в бъдеще, а не само това на тима му Макларън. От началото на сезона колата му не е достатъчно добро ниво, за да може той да се бори за местата на подиума и победи.

В същото време испанецът кара в Световния шампионат за издръжливост, като идния уикенд му предстои участие в 24-те часа на Льо Ман. През 2017 г. той участва и 500-те мили на Индианаполис, като спекулациите, че Фернандо ще напусне F1 след края на тази година и ще кара в други серии става все по-силни.

„Последната ми кола, с която можех да се боря за титлата, беше от 2007 г., заяви испанецът, който няма победа в Гран при от 2013 г. – През останалото време досега всичко, с което разполагах, бе много далеч от скоростта на най-добрите.

Но за мен това не е проблем. Не става въпрос за това колко сме конкурентноспособни. Най-важното нещо е посоката, в която Формула 1 върви, и в която ще тръгне. И колко важен ще бъде пилотът в цялата картина и колко ще зависи от него.“