Начало Автомобили AUTO BILD България проведе традиционния си конкурс Златен волан

AUTO BILD България проведе традиционния си конкурс Златен волан

458
0

За пореден път списание AUTO BILD България проведе традиционния си конкурс Златен волан. Той е част от европейската надпревара за най-добрите автомобили, появили се на пазара през настоящата година.

При екстремни атмосферни условия в курорта Боровец компетентното жури от инженери, дизайнери, автомобилни състезатели, експерти, журналисти и български звезди с афинитет към колите часове наред тества 25 нови модела в четири категории. Престижните европейски награди Златен волан ще бъдат обявени в края на месец ноември 2017 г.

Домакин на тестовете за „Златен волан на АUTO BILD” в България бе клуб хотел „Янакиев”.

И през 2017 сред най-активните членове на журито бяха музикантите Наско от БТР и основателят на D2 Митко Кърнев. При автомобилистите бяха събрани пилоти от няколко генерации: с най-много опит беше легендата Илия Чубриков, а в оценките му помагаха Ясен Попов и синът му Дани.

Освен от Попов-младши младата генерация беше представена и от новия шампион в родния рали шампионат Тихомир Стратиев, първенецът в Hyundai Racing Trophy 2017 Симеон Симеонов, както и от най-бързата дама за 2017 – Виктория Гъркова, която също кара в HRT. Своите оценки за автомобилите даваше и един от най-перспективно развиващите се състезатели у нас – Григор Григоров (2-кратен шампион в Hyundai Racing Trophy, шампион във V1 Challenge и шампион по планинско изкачване).

Участниците в изпитанията имаха възможност да тестват машините по трасе, част от отсечка в стария формат на рали „България”. Дрифт сцената беше представена от 2-кратния европейски шампион Алекс Язов и Ива Русинова. За проверката на инфотейнмънт системите се грижеше експертът на „Хардуер БГ” Григор Стоичков.