Начало Автокаталог Автокаталог 2023

Автокаталог 2023

1780
0
Автокаталог 2023
Автокаталог 2023 - корица

На пазара е поредното специално издание на ClubS1 – Автокаталог 2023. Правим го от четвърт век в добри и не толкова добри дни за индустрията и пазара дни, но за първи път при толкова положителна тенденция да се увеличава броят на покупките на нови автомобили в нашата страна при намаляване вноса на втора ръка. Не че някой управляващ има някаква заслуга. Просто старите коли поскъпнаха заради затрудненията с производството на нови и поради инфлацията, дошла напълно очаквано след печатането на пари в пандемията.

Страната ни отбеляза и най-сериозния ръст в регистрациите на нови автомобили в цяла Европа, но тръгвайки от дъното подобен успех е лесен, а общият брой нови автомобили остава твърде малък. Надяваме се, че стъпка по стъпка това все пак ще започне да се променя и информацията в този каталог може да помогне на всеки да се ориентира какво се предлага на пазара, кои са важните му качества, гама, цени. Описаните модели са над 3000, модификациите – още повече, а динамиката на пазара в предлагането на опции е толкова голяма, че само можем да дадем основна ориентация.

Пазарът се променя и като присъствие на брандове. Компании се появяват и си тръгват и това прави разнообразието още по-голямо. Ревниво поглеждаме и пазим място и за специални марки, които официално никой не предлага в нашата страна. Но как бихме могли да пропуснем брандове като Lamborghini или Tesla?

Надявам се отново да сме ви полезни или поне отчасти да задоволим вашето любопитство какво все пак предлага пазарът днес.

Не бих искал да пропусна отново да благодаря и на хората, които положиха за поредна година огромен труд за този каталог и да пожелая успех на всички.

Специално благодарим на всички фирми, публикували реклама в изданието, което направи възможно то да бъде създадено.

Иван Тенчев