Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Най-голямото притеснение е вятърът; Хамилтън: Не бяхме достатъчно бързи

Ботас: Най-голямото притеснение е вятърът; Хамилтън: Не бяхме достатъчно бързи

92
0
Валтери Ботас

Тимът на Мерцедес ще търси какви промени да направи по болидите си, за да даде шанс на Валтери Ботас и Люис Хамилтън да се борят в квалификацията и състезанието за Гран при на Азербайджан. Двамата се класираха съответно четвърти и пети във втората петъчна сесия – зад пилотите на Ред Бул (Даниел Рикиардо пръв, Макс Верстапен – трети) и Кими Райконен (втори).

„Първата тренировка премина по-добре от втората, защото според мен следобед ни липсваше известна скорост спрямо Ферари и Ред Бул. Доста трудно е да направиш добра обиколка – дори най-силният ми опит не бе съвсем чист. В момента колата не се кара леко, имаме малко работа по баланса. Има доста неща, които да прегледаме, за да направим точните промени за утре и неделя. Фактът, че сме в Баку по-рано в сравнение с миналата година, определено влияе на гумите, но най-голямо притеснение създава вятърът. Прогнозират, че през следващите два дни ще е много ветровито, което е от сериозно значение на улична писта”, коментира Ботас.

Хамилтън заяви, че денят му е преминал гладко и е изпълнил цялата си програма, събирайки много информация.

„В началото бе доста топло, но температурата падна следобед, което направи работата с гумите интересна. Като цяло не бяхме достатъчно бързи днес – в момента изглежда и Ред Бул, и Ферари са пред нас. Така че определено имаме работа”, допълни англичанинът.

Техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън също отбеляза скоростта на Ред Бул в петъчните сесии в Баку.

„Ние постигнахме прогрес, но трябва доста да се потрудим, за да се борим с бързия Ред Бул. Имаме много възможни посоки на работа”, допълни Алисън.