Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Основната ни цел ще е да накараме по-меките гуми да проработят

Ботас: Основната ни цел ще е да накараме по-меките гуми да проработят

58
0
Валтери Ботас

Мерцедес трябва да намери начин да накара гумите суперсофт да работят по-добре, заяви Валтери Ботас след петъчните свободни тренировки в Бахрейн. Финландецът бе трети във втората сесия, а съекипникът му Люис Хамилтън – четвърти.

„Този уикенд е труден, защото пистата се променя много от една тренировка до следващата. Това наблюдавахме и днес – с всеки изминал тур усещаш все повече сцепление, а и балансът на автомобила се променя. Постоянно трябваше да правим изчисления за следващата сесия, следващата серия. Утре ще е същото. Основната ни цел ще е да накараме по-меките гуми да проработят. Със суперсофт давахме кажи-речи същите времена като със софт, така че извличането на максимума от първата смес ще е ключово. Иначе поведението на колата е добро, но е необходимо да подобрим малко скоростта, особено в една обиколка”, обясни Ботас.

Хамилтън каза, че петъкът е бил нормален за него и е изпълнил цялата си програма. Според четирикратния световен шампион разликите между отборите са малки.

„Определено имаме работа. Поведението на гумите бе най-доброто от години: много стабилно, с по-малко износване”, допълни англичанинът.