Начало Formula 1 News Ботас: Състезанието в Бахрейн показа нашите слабости

Ботас: Състезанието в Бахрейн показа нашите слабости

9
0

Валтери Ботас смята, че състезанието в Бахрейн е показало какви са слабостите на колата на Мерцедес този сезон. Финландецът завърши 2-и, като не успя да изпревари Себастиан Фетел в края, въпреки че бе с по-нови и издръжливи гуми медиум срещу софт за германеца.

Преди това в квалификацията той и съотборника му Люис Хамилтън не можеха да постигнат толкова добри времена в една обиколка с гумите суперсофт, за да бъдат пред Фетел и Кими Райконен с двата болида на Ферари.

„Мисля, че уикендът ни отвори очите по отношение на това колко много работа имаме по колата, каза Ботас. – При определени условия тя наистина е бърза, но както в събота, така и в състезанието можехме да отчетем някои слабости. Трябва да продължим да подобряваме областите, в които имаме негативи спрямо Ферари.

По отношение на битката с Фетел в края, когато се доближиш до кола пред теб и достигнеш към зоната за спиране, губиш много притискане на предницата, защото си в турболентна зона. Така по-лесно можеш да блокираш предните гуми. Темпото ни в състезанието бе малко по-добро от очакваното и това беше позитивно.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter