Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън е доволен от първия ден с BGP 001

Бътън е доволен от първия ден с BGP 001

57
0

Новата кола на тима на Браун GP за 2009 година – BGP 001 – направи пистовия си дебют на Каталуня в Барселона, след като премина през кратък шейкдаун в петък.

BGP 001 показа завидна надеждност и темпо, като екипът постепенно започва да интензифицира подготовката си за Гран при на Австралия.

И докато остават само седем тестови дни до първото състезания, тестовата програма на екипа е планирана много внимателно, така че да има време за работа върху надеждността и цялостното представяне на колата.

Така освен че работи върху надеждността и различни настройки на новото шаси, в първия ден Дженсън Бътън се фокусира и върху изследване на различни типове гуми. Британецът измина и пълна състезателна дистанция.

„Това определено бе много добър първи ден за BGP 001 с новия тим, Браун GP” – каза Бътън. „Искам да благодаря на всички в отбора, които свършиха изключително много работа, за да бъдем тук днес. Наслаждавахме се на положителен ден, като завъртяхме общо 82 обиколки, от които останахме много доволни.”

„Имахме лек проблем с трансмисията в края на деня, но ние така или иначе бяхме подготвени, че може да се изправим срещу проблеми с надеждността” – каза британският ветеран. „За щастие, проблемът бе дребен и бе лесен за идентифициране. Все пак е началото, а и денят като цяло бе отличен старт на предсезонната ни подготовка.”