Начало BG мото спорт Ще успее ли Чой да стане отново европейски мото шампион?

Ще успее ли Чой да стане отново европейски мото шампион?

3781
0

В тази изключително трудна и непредвидима година, най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой, продължава успешно да се изкачва към върха и има голяма вероятност да вземе поредните си републиканска и европейска шампионска титла. Подкрепяният от ЕКО България състезател взе нова победа в клас Superbike 1000 по време на четвъртия кръг от BMU европейски шампионат на писта 2020 г. Сега е готов да се състезава отново за победа в следващия кръг.

“Изключително много обичам този спорт, затова във всяко състезание се стремя за победа. Боря се и съм амбициран да спечеля 26-ата си титла, да бъда първи и в европейския шампионат. Сезонът е тежък и програмата ми през следващите месеци е изключително интензивна и променлива. Налага се да решаваме участията ми буквално от днес за утре – в зависимост от това как се развива ситуацията.“

“Въпреки това продължавам със силен хъс благодарение на сериозната ми подготовка, отличния ми екип и подкрепата на дългогодишните ми спонсори ЕКО България“, сподели Чой

Миналия месец българският феномен на мотопистата участва за пети пореден път в легендарното състезание 24 часа на Льо Ман и постигна невероятен успех. Отборът му се класира на престижното 12-о място в най-тежката надпревара за издръжливост след общо 741 обиколки. Това постижение означава много за Чой, най-вече защото за пореден път успя да представи достойно страната ни на международно ниво.

„Това, че заради теб българският химн звучи по време на такова състезание, е достатъчно силен стимул за добро представяне. Нищо, че по трибуните нямаше зрители заради предпазните мерки. В състезанието не мислиш за зрителите, а се стремиш да си колкото се може по-бърз, да не допуснеш грешки“, разказа шампионът.

Заради отличното си представяне Чой получи специална покана и догодина ще кара с пълна програма в световния шампионат за издръжливост. Той ще е част от екипа ENERGIE ENDURANCE 91, с който участва в легендарната надпревара.

„Това е голяма чест за мен, тъй като не всеки получава покана да кара в световния шампионат за издръжливост. Хиляди са тези, които искат, но малцина получават шанс и аз се радвам, че догодина през месец април ще бъда отново на Льо Ман – за шести пореден път.”

 

View this post on Instagram

 

😝😝😝

A post shared by MARTIN CHOY (@martinchoy77official) on