Начало Рали Дедиков и Павлов с победа в Еко Рали Ксанти

Дедиков и Павлов с победа в Еко Рали Ксанти

156
0

Първото еко рали в гръцкия град Ксанти бе спечелено от екипажа на Октан рали тийм Калин Дедиков и Георги Павлов с GreatWall Voleex C30. Българите доминираха и в трите състезателни отсечки с по-малко от секунда отклонение от идеалното време. Втори в състезанието завърши екипажът Негкас/Фотсис Toyota Prius, следван от Паулидис/Паулидис с Volvo C30.

Маршрутът на ралито (с обща дължина 133 км) включва разнообразни трасета – от широка и бърза част в началото до Ставруполи към стръмно изкачване с много обратни завои, последвано от също толкова стръмно спускане до брега на морето и за финал технична отсечка по тесен път, следващ извивките на бреговата линия. Основната цел на българите бе да изпробват новото оборудване в автомобила и да трупат опит преди евентуалното продължаване на програмата в Световната еко рали купа на ФИА, където към момента заемат девета позиция след първите две състезания.

„Състезанието протече отлично за нас, нямахме никакви проблеми с техниката и трасето”, сподели Павлов.

„Тренирахме някои нови елементи в работата ни по време на състезание и изпробвахме техниката преди Еко рали Сан Марино-Ватикана, в което се надявам да можем да си позволим участие”, допълни Дедиков. „Резулатите ни са много добри, смятам че успяхме да стопим малко от голямото ни изоставане откъм оборудване и техника спрямо водещите отбори в шампионата.”