Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис уверен, че Макларън ще възвърнат доброто си темпо

Денис уверен, че Макларън ще възвърнат доброто си темпо

43
0

Възможно е Люис Хамилтън да не успее да спечели тази година, но в бъдеще със сигурност отново ще има тази възможност.

Това е мнението на бившия ментор и шеф на настоящия световен шампион – Рон Денис, която обяви вчера, че се оттегля изцяло от ангажираността си във Формула 1.

Говори се, че именно недобрите напоследък отношения между лагера около Люис и по-специално баща му Антъни и Рон Денис са довели до това негово решение. 61-годишният британец обаче опроверга слуховете, че има възможност Люис Хамилтън да напусне тима на Макларън преди дългогодишния му договор да изтече.

Той каза: „Люис има договор и то дълъг договор.“

Денис също така намекна, че Люис няма право да бъде прекалено разочарован от сегашната ситуация, тъй като два от трите Макларъна, с които той се е състезавал досега, са били способни да се борят за световната титла.

„Той имаше особения късмет да се състезава винаги с конкурентноспособна кола на Макларън. Това са автомобилните състезания. Понякога компаниите ти предоставят конкурентноспособна кола, друг път – не„, заяви още той.

Също така бившият шеф на Макларън призна, че МР4-24 може би няма да успее да се пребори за титлата тази година.

„Хората май забравят, че на двете ни коли стоят номерата 1 и 2. Може би догодина цифрите няма да са тези, но ние ще направим всичко възможно да стигнем отново до тях до две години“, завърши Денис.