Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ериксон: Доказах, че критиците ми грешат

Ериксон: Доказах, че критиците ми грешат

133
0

Маркус Ериксон беше изключително доволен от представянето си в Гран при на Бахрейн, което му донесе и 2 точки. Пилотът на Заубер приложи отлична стратегия с едно спиране в бокса, използвайки първо гумите софт, а след това медиум. Така той спечели много позиции спрямо 17-ата си на старта, като кара безгрешно.

Така шведът записа първите си точки във Формула 1 от 2015 г. насам, като за втори пореден уикенд бе по-бърз от съотборника си Шарл Льоклер. Ериксон бе един от най-критикуваните пилоти след миналия сезон, в който не записа точки, но запази мястото си в тима за сметка на по-бързия Паскал Верлайн.

„Имахме някои наистина трудни години, като работех много здраво, правейки някои страхотни представяния и състезания, каза Ериксон. – От Гран при на Италия през 2015 г. на 4 пъти завърших 11-и и бях много близо до точките, но винаги се случваше нещо и не успявах да взема такива. Това, че успях в Бахрейн е голямо облекчение за мен. Доказах, че критиките към мен са грешни.

Трябваше ми перфектен старт. Успях да го сторя, като направих и много добра първа обиколка, като изпреварих няколко коли. Това беше ключов момент за състезанието, за да може стратегията ми да проработи. Жертвахме малко скорост в квалификацията, за да се фокусираме върху състезанието. И въпреки че отпаднахме след първата й част, бях обнадежден, защото усещах, че ще имаме по-силна кола за състезанието.”