Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипът на Хонда се трансформира в Браун GP

Екипът на Хонда се трансформира в Браун GP

137
0

Рос Браун придоби контрол над бившия екип на Хонда в F1 и така стана ясно, че на стартовата решетка този сезон ще застанат десет отбора.
Миналият декември компанията Хонда реши да се оттегли от Формула 1. Последваха месеци на спекулации относно бъдещето на тима от Бракли. Най-накрая стана ясно, че Рос Браун е купил отбора и той е преименуван на Браун GP.
В официално съобщение до медиите Рос Браун заяви, че е постигнал споразумение с Хонда Мотор Къмпани и вече е собственик на тима. Освен това бе потвърдено, че екипът ще получава двигатели от Мерцедес, а пилоти ще са Дженсън Бътън и Рубенс Барикело.
Самият Рос Браун сподели:
„Изминалите няколко месеца бяха невероятно напрегнати за екипа. Днешната новина обаче е чудесен завършек на усилията, които бяха положени, за да бъде спасено неговото бъдеще.”
Официалните цветове на Браун GP ще бъдат жълто, черно и бяло, а първият шейкдаун с болида си BGP 001 отборът ще направи на Силвърстоун на 6 март. Очаква се също така Браун GP да участва на тестовете в Барселона следващата седмица, както и на тези на Херес между 15 и 17 март.