Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Балансът на автомобила все още не е перфектен

Фетел: Балансът на автомобила все още не е перфектен

85
0
Себастиан Фетел

Състезателите на Ферари бяха най-бързи във втората свободна тренировка преди Гран при на Италия, като Себастиан Фетел изпревари Кими Райконен с 0,270 сек.

В първата сесия, която бе на мокра писта, Кими натрупа 28 обиколки с гуми интермедия, докато съотборникът му записа едва 4. Себастиан имаше проблем със скоростната си кутия, но тя бе резервна. Следобед немският пилот бе недостижим, въпреки че претърпя инцидент – излетя на Параболика, но не удари предпазната бариера и успя да се върне на пистата.

„Сутринта не премина гладко, но следобед всичко бе по-добре. Балансът на автомобила все още не е перфектен, но вярвам, че утре можем да работим по това, а и изглежда, че болидът работи добре. В първата сесия исках да карам, но трябваше първо да проверим скоростната кутия. Следобед се изпързалях на Параболика, но не се ударих – имаше само лека вдлъбнатина и малки щети по задното крило, което трябваше да бъде сменено. Иначе колата бе наред. Все още не съм напълно доволен, но знам, че можем да постигнем напредък, защото автомобилът ни има голям потенциал”, обясни Фетел.

Райконен заяви, че условията на пистата са еднакви за всички и че според него е било истински късмет поне едната сесия да е на сухо.

„И двата типа гуми бяха с добро поведение, но не натрупахме кой знае колко километри. Имахме по какво да работим. Сега трябва да прегледаме данните и да се опитаме да постигнем известен напредък за утре”, добави финландецът.