Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Доволен съм, че опитах, но не се получи

Фетел: Доволен съм, че опитах, но не се получи

98
0
Себастиан Фетел

Въпреки пропуснатия шанс да спечели днешното състезание за Гран при на Азербайджан, Себастиан Фетел заяви в доста добро настроение, че е доволен, че атакува Валтери Ботас и се опита да го изпревари в края на надпреварата. Маневрата просто не се получила, а това го прати едва четвърти на финала.

При атаката се образува петно върху предна дясна гума и това е дисбалансирало колата, позволявайки бъде изпреварен и от Серхио Перес. Фетел подготвил маневрата, използвайки отправните точки за спирането си, стената, бордюрите, но гумите просто не проработили както очаквал.

Немският пилот на Ферари обаче бе доволен от темпото си и направеното добро състезание, както и от начина, по който премина целият уикенд.

„Трябваше да опитам”, заяви Себастиан. „Не смятам, че бях прекален оптимист да тръгна към вътрешната страна. За съжаление блокирах колелата. Взех завой, на косъм. Лесно е да се каже, че съм сбъркал, тъй като не се получи, но просто трябваше да пробвам. Не може една-две секунди да хвърлят сянка върху цялото състезание, защото има и много позитивни неща.”