Начало Формула 1 Фетел: Карането е удоволствие, ако болидът върши каквото искаш

Фетел: Карането е удоволствие, ако болидът върши каквото искаш

4
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел спечели първата позиция за Гран при на Бахрейн – 51-и полпозишън за четирикратния световен шампион във Формула 1.

„Беше доста напрегнато. Бях много доволен от първата серия в Q3, но съсипах обиколката в последния завой. Радвам се, че имах шанс да направя втори опит, когато всичко премина чисто. Знаех, че в последната крива трябва да се пазя от бордюра. А след като преодолееш препятствието, се оглеждаш да видиш какво са свършили другите”, коментира Фетел след квалификацията.

Той допълни, че колата му върви отлично през уикенда досега и с нетърпение очаква състезанието.

„Сутринта имахме някои грижи, но ги превъзмогнахме. Колата реагира на действията ми, така че съм много доволен. Карането е удоволствие, ако болидът върши каквото искаш. В противен случай е борба, какъвто бе случаят в Австралия. Трудихме се върху баланса, обърнахме му сериозно внимание. Мисля, че постигнахме подобрение на колата си и вчера, и днес. Тук това не е лесно, тъй като тренировките се провеждат в слънчево време, а квалификацията и надпреварата са след залез”, каза германецът.

Фетел сподели още, че в момента се чувства добре, но все пак състезанието е утре.

„Надпреварата е дълга, а сме виждали, че не е лесно да се справиш с гумите. Да видим какво ще стане. Но сега съм много развълнуван и за тима.”