Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Пързалях се малко повече

Фетел: Пързалях се малко повече

60
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел завърши с трето време свободните тренировки в четвъртък в Монте Карло и прояви оптимизъм по отношение представянето на Ферари през останалата част на уикенда. На въпрос може ли Скудерията да постигне по-добра скорост от Ред Бул, той отговори: „Защо не?”

Според Фетел съперниците от Ред Бул винаги изглеждат силни в първите свободни тренировки.

„Мисля, че ние трябва да се съсредоточим върху себе си. Чувствах се доста комфортно в колата. Останах доволен, можех да играя дори когато се пързалях много. Карането е малко по-интересно, отколкото на други писти. Трасето е голямо предизвикателство, няма място за грешки. Пързалянето беше малко в повече. Но докато знаеш какво ще се случи, всичко е наред. Бях наясно, че няма да докосна бариерите.”

„Според мен денят бе приличен. В Монако винаги има трафик, днес имаше и червен флаг, което направи нещата по-хаотични. Тук не е лесно да направиш чист тур. Не съм съвсем доволен от втория и последния сектор. Вярвам, че извлякохме максимума от гумите и че в събота битката ще е много близка.”

„Тук напрежението не е повече, отколкото на други писти. Но мислиш два пъти преди да пробваш нещо. Все пак усещането в болида бе добро. Имах доверие на автомобила си.”

Кими Райконен сподели, че за него денят е бил сравнително нормален. Поведението на колата и при финландеца не било твърде лошо. Той обаче се въздържа от крайни изводи, тъй като изпробва редица промени в настройките си.

„Карането на тази писта е малко по-сложно, отколкото на други места. По-лесно е да сбъркаш. На нормално трасе отиваш в зона за сигурност. Тук трябва да си по-внимателен и да започнеш да натискаш, когато всичко е наред. Със сигурност има какво да подобрим, но си свършихме работата и се опазихме от проблеми. Трудно е да получим ясна картина – в доста сесии някои коли са много бързи в петък, а в квалификацията случаят е различен”, допълни финландецът.