Начало Избрани F1 ще има по-голямо въздействие в Лас Вегас, отколкото Супербоул

F1 ще има по-голямо въздействие в Лас Вегас, отколкото Супербоул

667
0
Лас Вегас
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Стефано Доменикали продължава да коментира предстоящата Гран при на Лас Вегас. Главният изпълнителен директор на F1 категорично заяви, че състезанието от световния шампионат ще има по-голямо икономическо въздействие върху града, отколкото Супербоул.

Първата Гран при в Лас Вегас ще се проведе на 18 ноември тази година. Събитието ще се проведе само седмица преди финала на сезон 2023 в Абу Даби.

Ръководството на спорта има първоначален тристранен договор с Лас Вегас. Не е тайна, че F1 вече е поела дългосрочен ангажимент към пустинния град. Миналата година притежателят на търговските права на шампионата Либърти Медия значителен парцел земя в близост до прочутия булевард „Лас Вегас Стрип.“ На нещо ще бъдат разположени постоянни съоръжения и боксове, които ще се използват целогодишно.

По-рано тази седмица Доменикали присъства на Preview Las Vegas. Това е ежегодното събитие, на което местните лидери обсъждат икономическото бъдеще на града. Италианецът предложи някои идеи за икономическото въздействие на F1 върху региона. Той заяви, че събитието във Формула 1 ще бъде ежегодно за разлика от Супербоул. Специалният финален мач на НФЛ ще се проведе за първи път в Лас Вегас през 2024 г.

„Супербоул ще бъде за една година, докато ние ще останем за дълго време“, сподели Доменикали.

„Планираме да имаме постоянно знаме тук, в града. Не искаме да посещаваме Лас Вегас само по време на състезателния уикенд. По-скоро желаем да използваме този град като място, в което ще развиваме бъдещето на F1.“

Подготовката за състезанието през ноември следващата година протича според предварителния план. Доменикали все пак предупреди, че работата по трасето и съоръженията около него вероятно ще продължи до дните, предшестващи демонстрационното събитие.

„Има много неща, които ще бъдат готови в последния момент. Това е част от играта. Тук има невероятен професионализъм, който открихме в общността, която работи с нас.“

Пистата в Лас Вегас е проектирана от архитектите Херман и Карстен Тилке. Те твърдят, че създаването на уличното трасе без да се нарушава животът в множеството хотели в столицата на хазарта е най-голямото предизвикателство пред тях.

Разполагането на близо 6.12-километровата улична писта с 16 завоя в сърцето на центъра на Лас Вегас се смята за сравнително лесна задача на хартия. Но реалността е съвсем друга. Трасето преминава покрай редица оживени и емблематични места, които са постоянно натоварени. Сред тях са хотелите Цезар Палас, Беладжио и Венециан.

„Изграждането на сградата на падока е в разгара си. Сроковете за строителство и настройка ще варират във всяка зона в зависимост от инсталацията. Реално ще започнем изграждането на тези съоръжения още през юни“, каза главният изпълнителен директор на Гран при на Лас Вегас Рене Уилк.

„Имаме планове за мостове за автомобили, пешеходни пътеки, точки за достъп на бизнеса и работим в тясно сътрудничество с метрото и пожарната. По този начин трябва да сме сигурни, че сме намалили трафика и работим с нашите местни партньори и да се опитаме да намалим всички неудобства.“

„Знаем, че уикендът ще бъде труден и предизвикателен за трафика на града. Въпреки всичко смятаме, че стойността, която носим на града, както и преживяването, което създаваме, далеч ще надхвърлят всички неудобства.“

Едно от най-интересните неща, свързани с предстоящия старт, е „Уин Лас Вегас.“ Това е специална оферта за уикенда във Вегас, която струва $1 млн.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1 Las Vegas (@f1lasvegas)