Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Феноменът Хамилтън

Феноменът Хамилтън

3794
0

На пръв поглед преди лятната пауза сезонът във Формула 1 изглеждаше почти предрешен. Люис Хамилтън и тимът на Мерцедес натрупаха убийствена преднина, но всъщност от началото на настоящия шампионат те съвсем нямат комфорта да доминират както Ферари и Михаел Шумахер преди години или Себастиан Фетел и Ред Бул в началото на второто десетилетие от настоящия век. В сравнение с аванса, който имаха преди пет години, когато бяха въведени турбо двигателите, самите Мерцедес и Хамилтън съвсем не са така пред другите. Да, поведоха с отличен аванс. Люис спечели 8 от 12 състезания, но голяма част от успеха бе постигнат от британския пилот благодарение на изключителните му качества и начина, по който се развива животът му през последните години. Това е главната ни тема в този брой. Да, технически Мерцедес има отново отличен болид, но съвсем не е много по-добър от останалите и това се видя и при ефекта от новите детайли, поставени в Германия и след това в Унгария. Развитието при Ред Бул отново е отлично в хода на сезона и Макс Верстапен спечели вече 2 победи, а бе близо и до трета, като RB15 вече превъзхожда другите в някои типове завои.

На този фон представянето на Ферари като цяло не е това, което се очакваше. Най-бързата кола на правите SF90 не реализира своя потенциал от началото на шампионата и Скудерията направи промени не само по болида, но и добави много важни хора на ключови позиции. Това е друга важна тема в този брой. Типичните ни технически материали този път са посветени на каски и телевизия, които остават все така важни за Формула 1.

След видяното през първата половина на 2019 г. съм обнадежден, че през втората ни чакат още много интересни състезания, нищо че Люис изглежда в друго измерение.

Списанието е в продажба от днес, а в електронен вариант е налично в сайта e-spisanie.com