Начало Списание Фетел и Уебър

Фетел и Уебър

41
0

Невероятен тандем направиха Себастиен Фетел и Марк Уебър през последния сезон във Формула 1. Той ще остане в историята на спорта, без значение дали като пример за това, как успехът е постигнат въпреки убиствено съперничество на пилоти в един и същи тим или пък за пореден път е убягнал именно заради него.

Но факт е, че Себастиен и Марк достигнаха почни една и съща скорст и това е феноменално само по себе си защото те са толкова различни хора и са изминали несравним по нищо път. В крайна сметка обаче резултати им са повече от впечатляващи и това е основната ни тема в този брой. Любопитно е например защо германецът бе по-бърз в 10 квалификации от своя съотборник за 17 старта, но Уебър бе 11 път по-бърз в самите състезания. Характери, техника на пилотирани и промените в техниката – всичко има своето значение и надявам се сме хвърлили малко светлина към този изключителен двубой.

Споменавайки думата техника, държа да отбележа, че отново вярни на традициите си сме се опитали да ви разкажем и за последното и ключово развите в борбата на пилотите от Гран при, като и да поглем конкретно към блестощото развитие на болида на Рено през 2010 г.

В същото време чудесния екслузивен разказ на собственикът на тима на Лотус Тони Фернандес ни дава нова перспектива за това в каква посока би могъл да се развива спортът, както и как един човек от Южна Азия днес е начело на един британски мит. Не бих искал да пропусна и запознаването с един младеж – Серхио Перес, който пък връща една друга сила – Мексико в света на Формула 1 и с когото ви запознаваме благодарение на съдействието на хората от Заубер.

Този път погледнахме и към рали спорта не само от висотата на звездите, но и към проблемите на един типичен български пилот, макар седмата титла на Льоб да ни накара отново да се върнем към най-важните моменти в живота на французина.

Надявам се краят на битките през 2010 г. да бъде също толкова красив, колкото бяха и сами те в продължение на толкова много състезания.

Иван Тенчев

Разгледайте броя                                                                   Вашите коментари