Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не е подписвал нищо с Ферари, категоричен е Хорнер

Фетел не е подписвал нищо с Ферари, категоричен е Хорнер

63
0
Себастиан Фетел

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер отхвърли категорично твърденията, че Себастиан Фетел е подписал предварителен договор с Ферари. Напоследък много упорито се тиражира информация за това, че двукратният световен шампион се е съгласил да се присъедини към Скудерията за сезон 2014 г. за период от три години. Твърденията първоначално бяха публикувани в английската преса, а от около две седмици обикалят и италианските медии.

Хорнер обаче е категоричен, че 24-годишният състезател няма нищо общо с Ферари и не се е съгласявал да ходи при тях.

Не виждам как подобно нещо е възможно, тъй като всички договори трябва да се представят задължително на борда за контрактите. Освен това говорих със Себастиан по въпроса и той бе съвсем ясен, че не е водил разговори и не е подписвал нищо с Ферари. Предполагам обаче, че слуховете никога няма да престанат – заяви англичанинът.

Според него Фетел ще остане поне още няколко години в Ред Бул. Освен това допълни, че приказките не тормозят особено екипа:

– В определени моменти кажи-речи целият тим е бил пращан в Маранело – Ейдриан Нюи, Марк Уебър, Себастиан. Дори за мен се говореше, че съм щял да ходя там. Но Себастиан се чувства много добре в екипа, както и отборът с него. Той е с Ред Бул вече над 12 години и смятам, че ще остане още известно време. Нямам притеснения къде ще кара Фетел през 2013, 2014 г. и по-нататък.

Шефът на шампионите продължи с обяснението, че настоящият договор на немския пилот вече е доста дълъг и от него остават две години и половина.

– На хартията обаче са записани само споразуменията между две страни. Връзката между отбор и екип е далеч по-дълбока от това. За да се представя един състезател възможно най-добре, то той трябва да се чувства добре и да вярва в хората си. При нас ситуацията е точно такава. Да, Ферари е страхотен, легендарен тим, който е в спорта откакто съществува шампионатът и там са карали невероятни пилоти. На настоящето и средносрочното бъдеще на Себастиан са с нас. Той е фокусиран върху успеха, мотивиран е да печели. Само на 24 е и не мисля, че Ферари е нещо задължително за него – сподели още Хорнер.