Начало Картинг Финал на ученическия шампионат по картинг на Лаута

Финал на ученическия шампионат по картинг на Лаута

42
0

45 ученици от Пловдив, София и Девин ще участват във Финала на Шампионата по картинг „LAUTA SCHOOL KARTING CUP 2007”, който ще се проведе на 29.04.2007г. /неделя/ от 10:00 часа на Картинг писта „Лаута”. В продължение на 5 дни над 200 тинейджъри се включиха в предварителните квалификации за състезанието. Всеки ден за финала се класираха по 9 деца, които запълваха квотите за надпреварата. Участието във финалната част на турнира е безплатно.
Финалистите в неделя ще минат през тренировка за полпозишън, полуфинал и финал. Крайният победител ще получи голямата награда – моторче GAS MINI CHOPPER, осигурено от Картинг писта „Лаута”. Средната възраст на участниците е 13 години и са от над 15 учебни заведения. За първи път през този сезон в състезанието ще бъде използван коефициентът К, за да бъдат изравнени максимално показателите на пилотите. Формулата, по която се изчислява К е изработена след тестове с картинг, направени от професионални пилоти с различни допълнителни тежести. На база времената в тестовите обиколки и тяхното тегло беше изчислена закономерността между двата показателя.
Шампионатът се организира от Българската Федерация по картинг, ДАМС и Картинг писта „Лаута” съвместно с Клуб „Пътешественик”.