Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрай: Новини за Хонда ще има скоро

Фрай: Новини за Хонда ще има скоро

40
0

Ник Фрай не каза директно дали бившият екип на Хонда в F1 ще бъде спасен, но сподели, че официално съобщение и подробности по въпроса ще бъдат разгласени съвсем скоро.
„Ще има съобщение много скоро. Това е всичко, което мога да кажа”, заяви Фрай по време на пресконференцията на ФОТА в Женева, Швейцария.
Той бе на срещата на Асоциацията на отборите във Формула 1, замествайки шефа на екипа на Хонда Рос Браун. Именно там Фрай изрази благодарността си към ФОТА за оказаната на отбора му подкрепа:
„Мисля, че е правилно да кажа, че нашият отбор има и ще има полза в бъдеще от ФОТА по два начина. Първият е, че снижаването на разходите ще ни помогне в предизвикателствата, с които екипът ни ще се сблъсква през следващите две години. Също толкова важно е и нивото на подкрепа, оказано ни от всички екипи. В действителност в деня, в който Хонда обяви оттеглянето си от спорта, ние получихме подкрепа от Лука ди Монтедземоло, която бе положителна и безусловна, както и подкрепата на Рон Денис. Зад сцената бе свършена огромна работа. Затова аз, Рос Браун и нашите 700 служители благодарим за стореното. Така че отговорът е „да” – екипът би загинал без ФОТА.”