Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Goodyear продава бизнеса си с технически изделия на Carlyle Group

Goodyear продава бизнеса си с технически изделия на Carlyle Group

44
0

Goodyear Tire & Rubber Company обяви решението си да продаде бизнеса си с технически изделия на EPD, Inc., дружество финансирано от Carlyle Partners IV, L.P., за $1.475 милиарда. Сделката очаква да получи одобрения от регулаторните органи.

Като част от сделката е лицензионно споразумение за търговската марка, според което EPD ще използва бранда на Goodyear и други търговски марки свързани с бизнеса с технически изделия. Goodyear очаква продажбата да донесе печалба, чийто размер все още не е финализиран.

„Тази транзакция ще помогне да засилим фокуса върху основната ни дейност за производство на гуми за леки и товарни автомобили,” заяви Робърт Джей. Кийгън, председател на борда и изпълнителен директор на Goodyear. „Очакваме да използваме резултатите от сделката за намаляване на задължения и за засилване на ръста на бизнеса с автомобилни гуми.” Конкретните планове за намаляване на задължения и за инвестиции ще бъдат оповестени на по-късен етап.

* Goodyear Engineered Products работи в 32 съоръжения в 12 страни с 6,500 служители. Компанията произвежда технически изделия от гума за потребителите на оригинално оборудване от промишлеността, военната, потребителската и транспортната индустрия. Продуктовото портфолио на компанията включва маркучи, транспортни ленти, продукти за трансмисия, вулканизирани продукти и гуми на гъсенични вериги и винтили. През 2006 г. продажбите на Engineered Products са близо 1.5 милиарда долара.

**Carlyle Group е една от най-големите в света частни акционерни компании, който управлява $54.5 милиарда, има инвестиции в над 185 компании и 750 служители в 16 страни. Компаниите в портфолиото на Carlyle имат над $68 милиарда приходи и над 200,000 служители в световен мащаб.

***Goodyear e сред най-големите производители на автомобилни гуми в света. Компанията произвежда гуми, технически каучукови изделия и химикали в повече от 90 производствени предприятия в 28 страни. Компанията има търговски служители в почти всяка страна по света. Goodyear има повече от 75 000 служители по цял свят.