Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд иска да изясни бъдещето си с BMW

Хайдфелд иска да изясни бъдещето си с BMW

38
0

Ник Хайдфелд иска да изясни бъдещето си в BMW Заубер възможно най-бързо.

###

Ник Хайдфелд иска да изясни бъдещето си в BMW Заубер възможно най-бързо.

„Не искам да чакам прекалено дълго. Колкото по-рано се реши въпроса, толкова по-добре и мисля, че съм в изгодна позиция. Бих искал да изясня въпроса по-рано, отколкото по-късно”, обясни германецът.

Всъщност, когато през 2005 г. бе обявено, че Хайфелд ще кара за BMW, шефовете на екипа заявиха, че имат тригодишен договор с германеца. Впоследствие се оказа, че последната година от контракта му е само опция за оставане в тима.

Бъдещето на Ник засега е прекалено неясно. Съществува вероятност от екипа да предпочетат да задържат като титуляри Кубица и Фетел. Освен това през последните седмици се появиха слухове за евентуалното му преминаване в Тойота. Въпреки всичко Хайдфелд заяви, че най-голямото му желание е да остане в BMW.

По отношение на представянето на баварците през сезон ’07 Ник обясни, че не е очаквал отборът му да бъде толкова близо до водещите тимове: „По време на тестовете видяхме, че сме силни, но не мислех, че ще бъдем толкова добри. Особено от Рено очаквах да са по-силни. Те бяха доста бързи на някои от изпитанията преди първото състезание и мислех, че ще бъде трудно да ги победим. В последните две състезания обаче ги надминахме, така че ситуацията е наистина по-добра отколкото очаквах”