Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд се надява да се бори за титлата

Хайдфелд се надява да се бори за титлата

32
0

Ник Хайдфелд се надява, че отборът на BMW Заубер ще може да се бори за титлата през тази година.

Немският екип завърши на трета позиция миналата година, като спечели и една победа. От отбора също така не крият, че целта им за 2009 година е спечелване на титлата. Хайдфелд признава, че се надява да успее да извлече максимума от колата F1.09 и е оптимист, че ще успее да постигне целите на отбора.

„Целта ми е да се извличаме всичко от колата и от ситуацията във всяка обиколка и всеки състезателен уикенд” – каза Хайдфелд.

„Разбира се, целите ни до голяма степен се базират на техническото ни представяне.”

„Идеята на отбора е да участва в борбата за титлата през 2009 година. През изминалите няколко години ние винаги постигахме предварителните си цели, така че се надяваме това да стане и през тази година.”

Хайдфелд, който даде най-добро време в последния ден от теста на Херес, каза, че на този етап е много доволен от развитието на колата.

„Тази година подготовката ни е като пътуване на откритията” – добавя германецът. „Има толкова много нови неща около колата, с които всички ние трябва да свикнем. Това всъщност е много забавно. Що се отнася до мен, тестовете досега изминаха отлично.”

„Засега F1.09 се държи много добре за един изцяло нов автомобил, като реагира прекрасно и на смените в настройките.”