Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда преговаря с Рос Браун

Хонда преговаря с Рос Браун

38
0

От Хонда преговарят с бившия технически директор на Ферари Рос Браун и искат той да се присъедини към японския тим.

###

От Хонда преговарят с бившия технически директор на Ферари Рос Браун и искат той да се присъедини към японския тим. Сред главните цели на шефа на отбора Ник Фрай е да ангажира Браун, за да тръгне екипът в правилна посока на развитие.

В момента Браун е в нещо като едногодишен отпуск от Формула 1. Британецът е поел задължение да говори с хората от Маранело преди да вземе каквото и да било решение относно професионалното си бъдеще, въпреки че няма никакви договорни задължения със стария си тим. Това означава, че Браун е свободен да се присъедини към който и да е отбор от 2008 г. нататък.

Ник Фрай засега отказа да потвърди категорично, че води някакви разговори с Браун, но сподели: „Считам, че всеки отбор би спечелил от присъствието на Рос Браун. Независимо дали ще бъдем ние или друг екип, съм сигурен, че Рос има някакъв вид уговорка с Ферари, така че ще видим”

В цялата ситуация обаче има и нещо сигурно – британецът даде ясно да се разбере, че позицията на технически директор вече не го удовлетворява и иска да се сблъска с ново предизвикателство. Той би се завърнал във Ферари само, ако италианците му предложат да стане шеф на Скудерията.