Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Фетел и Уебър трябва да започнат да побеждават регулярно Алонсо

Хорнер: Фетел и Уебър трябва да започнат да побеждават регулярно Алонсо

67
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер отхвърли предположенията, че неговият екип се е превърнал в лошите момчета на Формула 1, след като тимът бе разследван заради картите за управление на двигателите на пистата Хокенхайм, а Себастиан Фетел бе санкциониран след финала. Представители на отбора изкараха немалка част от миналата неделя в офиса на стюардите, където даваха обяснения относно моторите и в късния следобед – за поведението на двукратния световен шампион на трасето.

Хорнер защити хората си, като за пореден обясни (както често правеше през миналия сезон), че когато имаш бърза кола, често се повдигат различни въпроси.

Формула 1 е и винаги е била силно конкурентна среда. Първо ни повикаха да обсъдим някои технически аспекти на автомобила. Правилата с доста ясни и стюардите останаха удовлетворени от данните (всъщност в решението е посочено, че стюардите не приемат всички доводи на тима – б.р.). Такава природата на Формула 1 и винаги ще има спекулации от страна на други екипи. Що се отнася до Себастиан, то стюардите отсъдиха, че е имал нечестно предимство. Единственото наказание за подобна простъпка е минаване през питлейна или 20 секунди добавено време. Санкцията не отговаря на престъплението, а и според нас нямаше нищо грешно в действията му, така че 20 секунди е малко прекалено. Беше наистина разочароващо, но приемаме ситуацията – обясни Хорнер.

При това положение Фетел е на 44 точки от лидера във временното генерално класиране Фернандо Алонсо (Ферари), а Марк Уебър – на 34 от испанеца.

Битката ще е оспорвана и през втората половина от сезона – убеден е Хорнер. – Фернандо финишира в топ 10 във всички състезания, спечели три от тях, но при 25 точки за първо място разликата не е непреодолима. Момчетата ни трябва да започнат да го побеждават регулярно, но той кара невероятно добре. Намира се в невероятна форма. И все пак има много време до последната надпревара в Бразилия. Ще се постараем да се справим колкото се може по-добре – допълни той.