Начало Избрани Хорнер: Сериозното изоставане спрямо Макс ще свали напрежението от раменете на Перес

Хорнер: Сериозното изоставане спрямо Макс ще свали напрежението от раменете на Перес

2206
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер коментира представянето на Серхио Перес през последните няколко старта. Шефът на Ред Бул смята, че мексиканецът ще се възползва от намаленото напрежение заради по-сериозното си изоставане спрямо съотборника му Макс Верстапен.

Перес имаше много силно начало на сезона. Пилотът на Ред Бул финишира на второ място в Бахрейн и спечели старта в Джеда. После той завърши пети в Мелбърн заради проблеми в квалификацията, но спечели още една точка благоарение на най-бързия тур. В Баку Перес записа убедителен успех както в спринта, така и в основното състезание. Така пилотът на Ред Бул се доближи на 6 точки от Верстапен

Верстапен започна да увеличава аванса спрямо своя съотборник от началото на май. Двукратният световен шампион триумфира в последните три старта- Маями, Монте Карло и Барселона. Освен това Верстапен записа най-бързите обиколки в тези стартове и добави още три точки към актива си.

Същевременно при Перес нещата не преминаха толкова гладко. Състезателят на Ред Бул финишира втори в Маями. После Перес се удари в началото на квалификацията в Монако. Това го постави на последна стартова позиция на тясната улична писта в Монте Карло. Опитният мексиканец имаше доста проблеми в надпреварата в Княжеството и си тръгна с 0 точки.

Миналия уикенд отново не бе перфектен за Перес. Пилотът на Ред Бул отпадна в Q2, което сериозно намали шансовете му да се справи с Верстапен. Опитният мексиканец успя да си пробие път напред благодарение на невероятната скорост на своя болид RB19. В крайна сметка Перес остана четвърти в Барселона при развяването на карирания флаг.

Лошото представяне на Перес позволи на Верстапен да се откъсне напред във временното класиране. Нидерландецът има аванс от 53 точки спрямо своя съотборник.

Хорнер смятам, че по-голямото изоставане спрямо Верстапен ще свали голяма част от напрежението върху раменете на мексиканеца.

„Смятам, че това ще му даде много увереност когато излезе отново на пистата. Той имаше труден уикенди= в Монако и трудна събота в Испания, но в неделя се представи много добре“, сподели Хорнер.

„Сериозното изоставане спрямо Макс ще свали напрежението от раменете на Перес. Освен това смятам, че ще му позволи и да се отпусне, да не се натоварва и да намери отново формата, която имаше в първите няколко състезания от сезон 2023“, продължи Хорнер. „Всички знаем на какво е способен Чеко. Видяхме това ясно в състезания като Азербайджан и Саудитска Арабия тази година. Да ви кажа честно съм сигурен, че в близко бъдеще той отново ще си върне тази форма“, добави шефът на Ред Бул.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)