Начало Други Христо Манолов със силно каране на планинско в Румъния

Христо Манолов със силно каране на планинско в Румъния

305
0

Христо Манолов направи силно каране на планинско изкачване в Румъния. Завършилият на второ място в генералното класиране за сезона у нас пилот се нареди 4-и в общото класиране и 3-и в своя клас H4 на състезанието Трофеул Кампулунг.

Манолов е категоричен, че ако в предишното си участие целта е била намиране на причина за необяснимо прекъсване на мотора на Мицубиши-то, то през този уикенд основното е било допълнителното натоварване на колата в състезание и стремежа на пилота да кара на самия предел.

Това бе предпоследния кръг от шампионата на северната ни съседка, като целта на участието му беше да натрупа опит в по-силна конкуренция и да поддържа форма. Шуменският пилот обмисля варианта догодина да кара едновременно в българския и румънския шампионат.

Дали това ще може да се случи още не е ясно, като много ще зависи от това доколко календарите на двата шампионата ще съвпадат и и доколко подобна програма ще бъде подкрепена от спонсорите на екипа.

Плановете на шуменеца са за участие в последния кръг от шампионата – Трофеул Опел, който ще се проведе на 14 и 15 октомври в Поана Брашов.