Начало Rally Екипажите на Хюндай очакват сложно рали Германия

Екипажите на Хюндай очакват сложно рали Германия

408
0

Хюндай Моторспорт ще се състезава у дома този уикенд – в Германия, където е базата на тима и има различни цели от тези, които преследваше във Финландия. Предходният WRC кръг бе едно от най-трудните предизвикателства за ръководения от Андреа Адамо отбор. Екипът все пак запази лидерството си в генералното класиране. Връщането на асфалт предоставя на Хюндай шанс отново да се бори за победата. В Германия за отбора ще се състезават Тиери Нювил/Никола Гилсул, Андреас Микелсен/Андерс Ягер и Дани Сордо/Карлос дел Барио. И трите екипажа правиха тестове преди надпреварата.

„Дани се връща на трасе за първи път от победата си в Сардиния, а досега винаги е вървял силно в Германия”, коментира Адамо.

„Андреас направи две много позитивни ралита на чакъл. Надяваме се да подходи и към асфалта със същата енергия. Взехме победа в първото рали на такава настилка тази година – Корсика. След това работихме упорито, за да имаме отново шанс да се борим за успех.”

Нювил и Гилсул спечелиха рали Германия през 2014 г. и имат общо три подиума там

Белгийският пилот обясни, че голямото предизвикателство в Германия са различните характеристики на настилката през трите дни на състезанието.

„Първо са лозята, после отсечките в Заарланд и накрая прочутите дистанции в Баумхолдер. Освен това времето играе ключова роля за изхода от надпреварата. Дъждовете правят избора на гуми сложен. Ние ще натиснем от самото начало и ще се борим за победата”, допълни Нювил.


Микелсен се класира четвърти във Финландия след оспорван двубой със Себастиен Ожие.

Норвежецът се надява да продължи в същия дух и в десетия WRC кръг от шампионата за 2019 г.

„Германия е прекрасно рали, но ще е първото ни състезание на асфалт от доста време насам. Отсечките през трите му дни са много различни. Тези в долината Мозел са доста сложни. След това отиваме във военната зона, където е необходим напълно различен стил на управление. Накрая са междуселските отсечки. Всички са със свой собствен характер, но са истинско удоволствие. Важно е да намериш постоянен ритъм. Необходимо е да спечелим максимален брой точки, за да помогнем на отбора да задържи лидерството в шампионата.”

Дани Сордо също отбеляза характера на отсечките, по които ще се състезава този уикенд

„Тези в Баумхолдер са особено известни заради бетонните пътища (които могат да износят гумите), хинкелщайните и тесните завои. Печелил съм това рали, бил съм на подиума там няколко пъти. По принцип се справям добре в Германия. Надявам се и тази година да е така”, сподели испанецът.