ГП на САЩ след:
Последно състезание: Япония

Каменов похвали организацията на Шипка-Дамасцена

25.07.2017 | Иво Кръстев, снимка Lap.bg | коментара Любен Каменов

Победителят в планинското изкачване Шипка-Дамасцена Любен Каменов заяви, че е харесал организацията на състезанието, както и самата надпревара.

Тя кандидатства да бъде кръг от Европейската купа следващия сезон, като по думите на почти всички пилоти всичко е било много добре организирано и състезанието наистина заслужава да стане част от календара на Европа.

"Много ми хареса състезанието, както и организацията, независимо от станалото в края на надпреварата (забавянето на награждаването заради контестацията от страна на Илия Царски), което не е по вина на организатора, каза панагюрецът. - За мен то се разви отлично, тъй като нямах никакви проблеми с колата и съумях да спечеля."

Каменов изтъкна, че разликата спрямо съперниците той е натрупал в края на качванията, където е спечели ценни секунди. "Ако се вгледате в разликите във времената на междинните контроли те са по-малки, а в края са по-големи, каза Любен. - Може би се дължи и на концентрацията в края, или на леки грешки по трасето в последните метри."

През тази година Каменов участва в румънския шампионат, като обясни защо е предпочел да кара там: "Станах три пъти поред шампион у нас. Стана ми леко безинтересно, а в Румъния за мен шампионатът е нещо ново, а и условията за участие там са по-приятни. Не карам в българския шампионат, защото не съм доволен от условията и правилата, там плащам за литър гориво 2 лв, а тук ми искат 12 лева. Сякаш правилата се правят за определени състезатели."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти