Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими непобедим през втория ден на Сепанг

Кими непобедим през втория ден на Сепанг

65
0

Кими Райконен зае първото място през втория ден от тестовете в Малайзия като подобри вчерашното най-добро време на Кубица с близо секунда.

###

Кими Райконен зае първото място през втория ден от тестовете в Малайзия като подобри вчерашното най-добро време на Кубица с близо секунда. Финландецът направи общо 61 обиколки като най-бързата от тях бе за 1:35.268.

Алекс Вурц от Уилямс остана след Райконен, но отново имаше безпроблемен ден с FW29. Австриецът направи повече обиколки от всеки друг на трасето – 144.

Изненадващо Дейвид Култард се класира трети като Ред Бул продължи да прави подобрения по своя RB3.

Ралф Шумахер смени, тествалия вчера трети пилот на Тойота Франк Монтани и даде четвъртото за деня време. Германецът работи върху сравнението на различни настройки преди Гран при на Малайзия следващата седмица.

“Беше приемлив ден. Нямаше механични проблеми, което е обнадеждаващо. Основно се подготвяме за състезанието, опитахме двата типа гуми и получихме някои интересни данни, които ще проучваме довечера”, заяви Ралф.

Роберт Кубица пък се концентрира върху програмата за издръжливост на болида си. Полякът успя да покрие приблизително две състезателни дистанции с F1.07. Тъй като целта му не бе регистриране на най-бързо време той остана пети. Все пак имаше по-добро постижение от Люис Хамилтън, който замени тествалия във вторник Педро де ла Роса. Сесията за британеца приключи две минути по-рано, тъй като болидът му спря на пистата.

Антъни Дейвидсън за първи път се качи в болида на Супер Агури от Австралия насам. По време на първия за сезона старт той нарани гърба си и досега се възстановяваше. Тъй като според правилата отборите имат право да използват само един болид англичанинът подели времето за тренировки със съотборника си Такума Сато. Освен това японският отбор бе използван от Бриджстоун за тест на една от предложените няколко нови маркировки. Междувременно стана ясно, че изпробваната вчера за обозначение на гумите червена точка, не се е оказала много успешна.

Рубенс Барикело се класира осми като още сутринта двигателят му изгърмя. Въпреки това бразилецът изпревари съотборника си Дженсън Бътън, който кара следобед, но направи едва 24 обиколки. Двамата пилоти на Хонда бяха разделени от класиралия се девети Хейки Ковалайнен.