Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Коледа при Ферари

Коледа при Ферари

36
0
Маранело

Ферари отпразнуваха коледните празници през уикенда в Маранело. В събота се състоя традиционният им празничен обяд. Вчера бе представлението за децата.

На тържествения обяд присъстваха близо 700 души, сред които всички пилоти на Скудерията: Фернандо Алонсо, Фелипе Маса, Марк Жене, Лука Бадоер, Жул Бианки, Джанкарло Фисикела. Специални гости бяха представители на всички спонсори и доставчици на отбора.

Пак по традиция президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло направи равносметка на изминалия сезон и постигнатото през него.

Беше изумителна година, разделена на три етапа. Брилянтен старт в Бахрейн, който ни накара да повярваме, че можем да печелим. Последва разочарование чак до средата на сезона, тъй като колата ни не бе с темпото на най-добрите. Накрая дойде огромното удовлетворение, че отново бяхме начело преди последния старт. Знаем как приключи всичко и няма смисъл да отричам, че беше много разочароващо. Но бяхме наясно, както е и сега, че дадохме най-доброто от себе си – категоричен бе Ди Монтедземоло.

Маркизът продължи речта си с отбелязването на това, че щеше да е прекрасно Ферари да спечелят в момент, когато отборът си стъпи на краката благодарение на хора, които буквално са израснали там – като шефът на екипа Стефано Доменикали.

Що се отнася до догодина, то тогава трябва от самото начало да разполагаме с автомобил, който да печели. Настоящите седмици са критични. Необходимо е да запазим и усещането си за едно цяло. Излязохме от множество трудни моменти благодарение на това, че се държахме заедно. И следващите ми думи не са породени от факта, че празнуваме Коледа: наистина се гордея с вас, с постигнатото от вас и всичко, което тепърва ще постигнете – каза президентът.