Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица подписал 2-годишен договор с Уилямс

Кубица подписал 2-годишен договор с Уилямс

91
0

Роберт Кубица е подписал 2-годишен договор с екипа на Уилямс. Това твърди холандския RTL GP, позовавайки се на собствени източници.

Според информация контрактът вече пил парафиран, като новината щяла да бъде обявена официално след последния кръг от сезона в Абу Даби в края на тази седмица.

Полякът е сред основните кандидати за второто място в Уилямс за следващия сезон, заедно с Паскал Верлайн, Дани Квят и Пол ди Реста. Кубица вече направи официален тест с тазгодишния болид на Рено в Унгария, а след това имаше още две тестови сесии с болида на Уилямс от 2014 г. на Силвърстоун и Хунгароринг.

На последната заедно с него изпитания прави и резервният пилот на Уилямс Ди Реста, като се появиха информации, че Роберт е постигнал по-добри времена. Според Нико Розберг, който е мениджър на Кубица, полякът може да кара болид от F1 без никакви ограничения.

Преди 10-ина дни техническият шеф на Уилямс Пади Лоу обяви, че на Кубица по всяка вероятност предстои още един тест – с тазгодишния болид на Уилямс в Абу Даби след края на сезона в изпитанията на гумите на Пирели за 2018 г.

Бивши пилоти като Жак Вилньов и Хуан-Пабло Монтоя пък изразиха съмнение относно възможността той да кара пълноценно и безопасно кола от Гран при, заради ограниченията на дясната си ръка, които има след жестоката си катастрофа на рали в Италия през 2011 г.