Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Седма позиция си е полпозишън в „Б” шампионата!

Магнусен: Седма позиция си е полпозишън в „Б” шампионата!

60
0
Кевин Магнусен

Екипът на Хаас постигна двойно класиране в топ 10 в квалификацията за Гран при на Великобритания. Кевин Магнусен се нареди седми, а Ромен Грожан е осми на грида на пистата Силвърстоун.

„Много добро съвземане след вчерашния ден”, заяви шефът на екипа Гюнтер Щайнер след сесията. В петък Грожан пропусна цялата втора сесия заради катастрофа в първата.

Магнусен определи квалификацията като чудесно забавление за себе си.

„Имаме си „Б” шампионат с останалите екипи в средата на колата и определено е забавно. Напрежението е голямо, защото битката е изключително сериозна. Но днес се справихме перфектно със седмо и осмо място – Хаас е „best of the rest” (от англ. – най-добър от останалите, тоест от екипите след Мерцедес, Ферари и Ред Бул). Това си е полпозишън в „Б” първенството, така че съм наистина щастлив. Чудесно постижение е. От това място всъщност не гледаш напред, а назад – точно като да си на първа позиция. Момчетата пред нас ще тръгнат и ще изчезнат. Сложно ще е да запазя мястото си в първата обиколка. Но ако успея, се надявам на чиста писта, да опазя гумите си и да направя добро състезание”, коментира Магнусен.

Грожан също каза, че е доволен от работата си в събота, особено като се има предвид всичкото загубено време в петък следобед.

„Сутринта имаше спиране и последната свободна тренировка не бе лека. Но в крайна сметка успяхме да се класираме седми и осми. В последната си бърза обиколка не рискувах всичко и смятам, че това бе правилният подход. Мисля, че можем да направим страхотна надпревара. Ако имаме и късмет като в Австрия, би било чудесно”, сподели още французинът.