Начало Moto News Маркес пропуска второто състезание в MotoGP

Маркес пропуска второто състезание в MotoGP

807
0
Марк Маркес
снимка: Хонда

Пилотът на Хонда Марк Маркес ще пропусне втория старт за сезон 2020 в MotoGP, след като падна тежко в първото  състезание и счупи дясната си ръка.

 

Главният травматолог в MotoGP – доктор Хавиер Мир сподели, че пилотът може да е на писта навреме за състезанието в Чехия – в зависимост от тежестта на нараняването.

Той също така  предупреди, че възстановяването може да отнеме от три до четири седмици. Това означава Маркес може да е в състояние да кара отново чак през септевмри на пистата Мизано.

Трябва да оперираме тази фрактура, за да може костта да се възстанови и  да започнем рехабилитация“,  коментира доктор Мир.

Нашата цел по принцип е да видим дали той ще е в състояние да се състезава в Бърно. И това обаче не е напълно сигурно. Връщане на  Херес е напълно изключено като вариант. Контузията е сериозна и не позволява да участва в състезанието този уикенд.“

Докторът, който ще оперира Маркес в Барселона днес каза, че ще опита да коригира фрактурата, така че Маркес да може да издържи цяло състезание. Увреждането на нерва обаче ще забави възстановяването поне още три или четири седмици.

ИЗТОЧНИКmotorsports magazine