Начало Мото Маркес с разрешение да стартира в Херес

Маркес с разрешение да стартира в Херес

706
0
Марк Маркес
Марк Маркес; снимка Репсол Хонда

Настоящият световен шампион в MotoGP Марк Маркес получи разрешение да участва в предстоящата надпредвара на пистата Херес. Това се случва само два дни след като претърпя операция заради счупената си дясна ръка. 

Маркес катастрофира тежко по време на 22-рата обиколка в първата надпревара за сезона в Херес.

Във вторник пилотът на Хонда претърпя операция в Барселона. Тя бе успешна и така той получи зелена светлина да вземе участие в предстоящото състезание. По-рано лекарите и отборът заявиха, че Маркес няма да участва този уикенд. Най-оптимистичната прогноза бе завръщане в надпреварата на пистата Бърно. Но намеренията на самия Маркес бяха да успее да стартира още в края на тази седмица.

Връщайки се на Херес в четвъртък сутрин, той премина успешно медицинските прегледи. Това му дава възможност да стартира в предстоящото Гран при.

Освен Маркес, разрешение за старт получи и пилотът на LCR Хонда Кал Кръчлоу. Той пропусна първия старт за сезона, след като контузи дясната си китка по време на неделната загрявка. След преминаване на медицински преглед бе потвърдено, че ще може да стартира този уикенд.

На пилота на Сузуки Алекс Ринс също му бе разрешено участие във втората надпревара. Той пропусна предишния уикенд заради катастрофа в квалификацията. Там той контузи дясното си рамо и не бе пуснат до старта.

ИЗТОЧНИКmotorsport.com