Начало BG мото спорт Мартин Чой спечели Състезанието на шампионите

Мартин Чой спечели Състезанието на шампионите

391
0

Мартин Чой се представи по шампионски в първото издание на мини-мото  първенството Състезанието на шампионите (RACE of CHAMPIONS). Първото издание на състезанието с умалени мотоциклети се проведе този четвъртък на Sofia Karting Ring. Родният супершампион в кралския мотоциклетен клас бе първи и в двата старта и вдигна купата на почетната стълбица.

Отличните условия на пистата в Ring Mall бяха гаранция за интересно състезание. Но двата старта от серията надминаха очакванията на близо стоте зрители, дошли специално за RACE of CHAMPIONS. И в първия, и във  втория старт Росен Тончев тръгна отлично и поведе колоната. Но още в първата обиколка Чой спечели лидерската позиция и я запази до финала.

Битката за следващите места беше също толкова оспорвана – Тончев трябваше да се пази от постоянните атаки на Александър Георгиев и в първия старт успя да запази второто място. Но във втория остана трети, което му коства и второто място в общото класиране. Младите Михаил Флоров и Милен Георгиев също се представиха на ниво. Те водиха постоянна битка за челните места и записаха обиколки със стотни по-слаби от най-добрите на лидерите.

„Интересното беше, че и петимата участници даваха сходни времена. Това беше в полза на публиката“, коментира мениджърът на Чой Михаил Иванов и обеща RACE of CHAMPIONS да се превърне в традиция. Следващото издание се планира още в края на януари, а организаторите пазят участниците в тайна.

Шампионът Чой пък даде заявка да подобри времето си още следващата седмица, тъй като графикът му с обучения в тънкостите на мини-машините става все по-пълен. „Всеки, който обича моторите и може да дава газ е добре дошъл, учи се лесно, а адреналинът е гарантиран, докато навън вали дъжд или сняг и големите мотори са в гаража“, коментира след карирания флаг шампионът.