Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не обвинява Хамилтън за случката на Сепанг

Маса не обвинява Хамилтън за случката на Сепанг

35
0

Фелипе Маса заяви, че не обвинява пилотa на Макларън Люис Хамилтън за излизането си от пистата по време на Гран при на Малайзия.

###

Фелипе Маса заяви, че не обвинява пилотa на Макларън Люис Хамилтън за излизането си от пистата по време на Гран при на Малайзия.

На Сепанг двамата се бореха за второто място, бразилецът се опита да задмине Хамилтън, но допусна грешка и излезе извън трасето. След състезанието точните думи на Хамилтън за случилото се бяха: „надхитрих го да изпусне точката на спиране”.

Впоследствие обаче Маса заяви: „Бих направил същото, ако бях пред него. Тези дни доказахме, че във Формула 1 е много трудно да се изпреварва, зависи също така от трасето. На пистата в Малайзия не е лесно да се задминава, а Хамилтън се бореше за позицията си и не ми се даде. Беше труден завой, но единственият начин бе да опитам. Със сигурност, когато Люис е отзад аз няма да му се дам лесно, но той се справи много добре. Това не е нечестно каране, напротив съвсем нормално е”

Междувременно пък Хамилтън разясни какво точно е искал да каже с предишния си коментар:

„Не съм го надхитрил. Мисля, че използвах грешна дума. Не можеш да го надхитриш. Това, което се опитваш да направиш, когато си в подобно положение е да принудиш съперника да допусне грешка. Тове е, което опитах да направя, защото бе единственият начин да остана пред Фелипе, исках да остана пред него. Опитах се да го принудя да допусне грешка, не да го мамя”