Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса твърди, че се чувства подготвен

Маса твърди, че се чувства подготвен

42
0

Фелипе Маса смята, че е по-добре подготвен от някои от колегите си във Ферари за трудния сезон 2009.

27-годишният бразилец се присъедини към италианския отбор през 2006 година, като прекара две години в независимия тим на Заубер. През 2003 година кариерата на Маса бе спасена от Ферари, като го наеха за тест пилот. Преди това Заубер се бяха отказали от услугите му, след като той прекара един катастрофален сезон при тях.

„Много хора от Скудерията са свикнали на успешни моменти, така че вероятно аз разбирам по-добре от тях какво е да имаш проблеми“ – каза пилотът в навечерието на Гран при на Шанхай.

2009 година маркира един от най-слабите стартове на сезон от десетилетия за Ферари, като в първите две надпревари – в Австралия и Малайзия – тимът не е спечелил нито една точка. F60 явно има проблеми с надеждността и като цяло изостава от повечето си конкуренти.

„Все пак смятам, че един топ тим е по-добре подготвен за лоша ситуация, така че се надявам да успеем да оставим слабото начало зад себе си и да се върнем в правия път“ – каза Маса.

След фаталната Гран при на Малайзия отборът на Ферари заседава в Маранело и направи някои промени – като например реши да остави Лука Балдизиери във фабриката, докато същевременно повиши шеф инженера Крис Дайер.

Маса призна: „В момента изоставаме в много аспекти от развитието си, но освен това имаме и много качествени специалисти в състезателния екип и в Маранело. Затова и знаем как да реагираме, да се подобрим и да променим някои детайли.“