Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Възнамерявам да направя добро състезание

Маса: Възнамерявам да направя добро състезание

28
0

Фелипе Маса гледа към победата в Гран при на Малайзия след като спечели правото да стартира от полпозишън.

###

Фелипе Маса се е устремил към победата в Гран при на Малайзия след като спечели правото да стартира от полпозишън.

Това ще е общо четвъртото тръгване на бразилеца от лидерската позиция на старта през кариерата му във Формула 1. През миналия сезон той спечели полпозишън в Турция, Япония и Бразилия.

„Много съм щастлив. За съжаление състезанието в Мелбърн не завърши както предварително очаквах, защото стратирах от задна позиция. Не предполагах, че ще ми се наложи да тръгна от задната част на колоната, но тук ситуацията изглежда малко по-различна. Възнамерявам да имам добро състезание утре, но ще бъде тежко. Надявам се да остана на позицията си от началото”, заяви откровено Маса.

По отношение на представянето си в квалификацията бразилецът допълни: „Беше прекрасна обиколка, опитах се да направя всичко, на което бях способен. При втория ми опит влязох в трафик, така че не успях да подобря времето си. Последният ми тур обаче беше чист. Прокапаха няколко капки дъжд, затова си помислих, че може да възникнат проблеми в края на обиколката, но дъждът не продължи и това ми помогна много”

Фелипе обаче призна, че Макларън определено са в чудесна форма, представили са се много силно в квалификацията и ще е трудно да победи пилотите им в Гран при на Малайзия.