Начало Автомобили Новият Citroen Berlingo: Историята продължава с повече дизайн, практичност и комфорт

Новият Citroen Berlingo: Историята продължава с повече дизайн, практичност и комфорт

1024
0

Като създател на сегмента лекотоварни автомобили през 1996 г., Citroën днес представя новия Berlingo. Това е третото поколение на модела, което продължава историята с необикновен, опростен и функционален силует. В годините, той се обновява и се превръща в референция за „чувство за практичност“, партньор във всички развлечения и на всички семейства. Новият Berlingo еволюира в съвършена хармония с последните модели на Марката.

Той е модерен, благодарение на своя дизайн и комфорт, със силен свеж дух и практичен. Всички тези качества са довели до успеха на този емблематичен модел от който са продадени повече от 1,7 милиона автомобила. Той възприема характерния идентичен стил на Citroën и съчетава елементи, които му дават едновременно сила и доброжелателност. Новият Berlingo притежава силните страни на Citroën като модулируемост и пространство на борда и предлага улеснение в ежедневието (3 независими задни седалки, прибиращи се с лекота, равен под  стигащ до предната седалка на пътника, също прибираща се, височина на товара 2,70 м, обем на багажника със 100 литра повече и др.).

Перфектно вписан в новото време, той се произвежда на нова платформа, оборудван е с 19 системи в помощ на управлението, 4 технологии за свързване, комфортно окачване, двигатели най-ново поколение като новия дизелов BlueHDi 1.5 или автоматична скоростна кутия EAT8. Ще се предлага в 2 размера M и XL съответно с дължина 4,40м и 4,75м с 5 и 7 места. Световната премиера на новия Citroen Berlingo ще бъде на Автомобилния салон в Женева и той ще бъде пуснат на пазара през втората половина на 2018г.

НОВ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕДНА АВТОМОБИЛНА ИКОНА

С новия Berlingo, Ситроен обновява един ембематичен модел в сегмента на лекотоварните автомобили, който се появява за пръв път преди 22 години. Основен играч на пазара, в годините той въвежда различни иновации, за да се отличава и да остане референция по отношение на поливалентност и практичност, например с въвеждането на три независими задни седалки, мултифункционален покрив Modutop®, отварящо се задно стъкло.

Той успява да се преобрази внасяйки повече стил, по-голям комфорт и динамични качества на пътя. Успехът му не се влияе от годините. Пуснати в продажба през 2008 г., през 2017 г. се произвеждат най-голям брой Berlingo (пътнически и товарни) от второ поколение, повече от 165 000 автомобила, след рекордната вече 2016 г година. Най-продаваният модел Ситроен в почти 17 страни през 2017 г., Citroen Berlingo е на второ място по продажби след C3. В Европа той е вторият най-продаван ван и още стои на подиума в своя сегмент лекотоварни автомобили. От самото му създаване през 1996 г., от този модел са произведени повече от 3,3 милиона автомобила.

 С това трето поколение Berlingo във версията предназначена за частни лица, Ситроен представя основен модел за Марката и за сегмента. Модел, който все още е на мода, който представлява интелигентната покупка за семейства или възрастни хора, които намират в него идеалния партньор в активния си и разнообразен живот. Клиентите му търсят различен, симпатичен и ненатрапчив автомобил и очакват да получат обем, практичност, лекота на употреба, дизайн, комфорт и модерност. Верен на новия подпис на Марката « Inspired By you », Нновият Citroën Berlingo отговаря с дизайн и комфорт.

ПОДЧЕРТАН ХАРАКТЕР : НОВ ДИЗАЙН И РАЗПОЗНАВАЕМИТЕ СТИЛОВИ КОДОВЕ НА НОВИТЕ МОДЕЛИ CITROËN

По-модерен, новият Citroën Berlingo е здрав и внушителен авантюрист със свеж и необикновен характер: Различна морфология с изнесено предно стъкло и по-висок и по-къс преден капак, благодарение на използваната в предната част платформа EMP2, която позволява по-къс преден надвес, Предница разпознаваема за Citroën със светлинен подпис на две нива и персонализирани със заоблени ъгли фарове за мъгла, Силует с плавни очертания, заоблени страни, Airbump® в долната част на вратите и издължена линия на задната част на покрива, придаваща динамика на силуета, Просторно купе в духа на Citroën, с ефирен панел на бордното табло и многобройни възможности за избор на интериор, Персонализиране с пакет XTR и цветни елементи, Два размера, M и XL, съответно с дължина 4,40 м и 4,75 м, всеки с 5 или 7 места.

ПОВЕЧЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ СИСТЕМИ ЗА ПОВЕЧЕ УЛЕСНЕНИЯ И УДОБСТВА НА БОРДА

Благодарение на силните си страни, новият Citroën Berlingo предлага лесен живот на борда:

– Изключителна модулируемост с 3 отделни седалки на задния ред, които могат лесно да бъдат прибрани с Magic flat® (функцията ще се предлага от пролетта на 2019 г.). При прибиране и на предната седалка на пътника се получава изцяло равен под и товарна дължина на пода до 2,70 метра при размер М и 3,05 метра при размер XL,

– 2 широки плъзгащи се странични врати, с електрически прозорци,

– Референтен обем на багажника, увеличен със 100 литра, достигащ 775 литра при размер M, лесно достъпен благодарение на отварящото се задното стъкло и 2-те възможни позиции на покривалото на багажника,

– По-големи и находчиви места за съхранение на предмети като многофункционален таван Modutop® от ново поколение, предлагащ повече светлина, жабка Тор Вох, уникално решение станало възможно благодарение на преместената в покривното пространство въздушна възглавница Airbag in Roof.

Освен това, Новият Citroën Berlingo предлага още подобрения като:

– платформа EMP2, благодарение на която се оптимизира предницата и се увеличава маневреността (електроусилвател на волана, радиус на завоя), оптимизира масата и дава достъп до най-новите системи в помощ на управлението. Задната част е освободена за повече полезен товар и за да се запази ширината на междуосието,

– 19 технологии в помощ на управлението като цветен дисплей на нивото на погледа, адаптивен регулатор на скоростта, електрическа ръчна спирачка, камера за обратно виждане / Top Vision, Top Rear Vision, Grip Control с Hill Assist Descent или система за контрол на стабилността на теглене,

– 4 технологии за свързване като CITROËN Connect Nav или безжично зареждане за смартфони,

– Окачвене, използващо най-доброто ноу-хау на Citroën за максимален комфорт,

– Широка гама мощни двигатели като новия BlueHDi 1.5 или автоматична скоростна кутия EAT8, както и PureTech 1.2.

НОВ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕДНА АВТОМОБИЛНА ИКОНА

Новият Citroën Berlingo се представя в нова светлина. Това трето поколение, наследник на успешна серия автомобили, запазва същността на лекотоварните автомобили и е истинска референция за сегмента. Горда със своето наследство, Марката Ситроен има силни позиции на този пазар вече повече от две десетилетия. Ситроен е преди всичко изобретател на концепцията лекотоварни автомобили от 1996 г., когато се ражда първото поколение на Citroën Berlingo, заменено през 2008 г. от второ поколение.

Марката винаги е успявала да внедри иновации, за да има отличителни елементи, като три независими задни седалки, многофункционалния покрив Modutop® или отварящо се задно стъкло. Верен на духа на предходния модул, Новият Citroën Berlingo проявява уникално поведение, като същевременно се стреми да отиде още по-далеч от гледна точка на дизайн, функционалност и комфорт.

Решен да запази сегашните си клиенти и вдъхновен от начина на живот и времето, Новият Citroen Berlingo е готов да отговори на изискванията за ежедневна употреба на автомобила от двойки и семейства търсещи свобода. Това ново поколение, мотивирано да отговори на очакванията на клиентите е най-добрата илюстрация на новия подпис « Inspired by you » и рекламния лозунг „Ние не сме създали семейството, но ние създадохме автомобилът, който върви с него.“ Това поколение се подписва под желанието на Марката да направи живота с автомобила все по-лесен.

Новият Citroën Berlingo е по-модерен, по-комфортен и по-изобретателен и владее всички аргументи, с които да привлече нови клиенти. Сред основните целеви клиенти са млади двойки или пенсионери, със или без деца, живеещи в предградията или извън града, любители на спорта, като колоездене или туризъм и отдих на открито, като градинарство или майсторене. Автомобил с много приложения ,Новият Citroen Berlingo е подходящ за семейства или възрастни хора, които намират в него идеален партньор за активен живот и избират преди всичко обем, практичност и простота.

ОСНОВЕН ИГРАЧ В СЕГМЕНТА И ЗА МАРКАТА

Основен модел за Марката и в сегмента ванове, третото поколение Berlingo е нова офанзива за Ситроен в международен мащаб. Един автомобил, подходящ за развлечения, с неоспорим успех, способен да премине през поколенията. През 2017 г. Berlingo все още се откроява като най-продаваният модел на Ситроен в почти 17 страни, повече от 20 години след дебюта си. Икона и истински бестселър за Ситроен, защото днес Berlingo е на второ място в света по продажби след C3! В Европа това е вторият най-продаван ван. От 1996 г до сега са продадени общо повече от 1,7 милиона пътнически автомобила – всички поколения взети заедно – и са произведени повече от 3,3 милиона (пътнически и товарни) в целия свят. Чрез тази нова оферта за 2018 г. Ситроен защитава името, историята и предимствата на своя ван и се стреми към още по-добри резултати на европейския пазар.

ДВА СИЛУЕТА : РАЗМЕРИ M И XL

За първи път в своята история, пътническият Citroën Berlingo предлага на своите клиенти два силуета, като същевременно запазва морфологията си, както силна, така и стойностна, способна да привлече най-голям брой клиенти. Модерен и забавен, Новият Berlingo се предлага в 2 размера с балансирани габарити и линии. Стандартният размер M запазва компактност и гъвкавост и е с 2 см по-дълъг от предишното поколение, или има дължина 4, 40 м с междуосие 2,78 м.

Новата удължена версия или размерът XL е с 35 см по-дълъг, т.е. с дължина 4,75 м и междуосие от 2,97 м. По-поливалентен от всякога, с възможност да настани 5 или 7 пътници (независимо от размера M или XL), Новият Citroën Berlingo е решението на семействата и приятелите, които го използват, като им дава възможност да избират между пространство в купето или обем на багажника според техните дейности.

Новият Citroën Berlingo обединява предимствата, които са го направили успешен в миналото и отива още повече, за да предложи на сегмента най-лесния начин за живот на борда. Моделът е част от програмата Citroën Advanced Comfort®. Той предлага простор и модулируемост още при отварянето на вратите и акцентира на светлината и щедрите пространства за съхранение на вещи.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА МОДУЛИРУЕМОСТ

Простор и модулируемост са сред основните причини за купуване на ван. Новият Citroën Berlingo е проектиран така, че да гарантира присъствието на основните характеристики на сегмента и да предложи все по-лесно общуване и по-удобно използване на клиентите си. Резултат от многогодишното ноу-хау на Citroën и с референтна поливалентност в сегмента на вановете, Новият Citroën Berlingo се адаптира към всички потребности на хората с активен живот.

Удобен отвътре и отвън, Новият Citroën Berlingo има първокласна достъпност за пътниците благодарение на двете широки и функционални плъзгащи се странични врати, които вече имат електрически стъкла. Също така предлага за багажа голям багажник с голям обем и лесен достъп. Капацитетът му на товарене достига 775 литра при размер M (100 литра повече от сегашното поколение при 5-местна конфигурация) и 1050 литра при размер XL (при 5-местна конфигурация). Достъпът му се улеснява благодарение на тонираното отварящо се стъкло на задната врата, дублирано от твърдо покривало с 2 прибиращи се позиции, за първи път, много полезно при товарене или разтоварване. То помага при товарене, в случай че няма достатъчно място за да се отвори капака на багажника.

Новият Citroën Berlingo предлага обитаемост и модулируемост на най-добро ниво в категорията, осигуряващи истинска свобода за ежедневна употреба, благодарение на:

Три отделни задни седалки с еднакъв размер (на 2-ри ред), които осигуряват забележително голямо пространство за коленете на задните пътници (156 мм). Седалките могат да се прибират, при което лесно се получава плосък под, благодарение на управлението на всяка една от тях, достъпно от багажника, чрез просто действие върху Magic flat® (Прибиращите се отделни седалки се предлагат при пускането на автомобила на пазара, командите Magic flat® ще се предлагат през пролетта на 2019 г.)

При сгъване и на предната седалка на пътника се получава изцяло плосък под и дължина на товарене до 2,70 м на пода при размер М и 3,05 м при размер XL, идеален за пренасяна на дълги предмети,

на 3-ти ред 2 места, които могат да се свалят. Не са регулируеми по дължина при размер M, монтирани на релса при размер XL с амплитуда на регулиране 130 мм, което позволява на клиента да ползва или обитаемост за пътниците или обема на багажника.

ТЕХНОЛОГИЧЕН ЛЕКОТОВАРЕН АВТОМОБИЛ С 19 СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА УПРАВЛЕНИЕТО

Новият Citroën MPV обединява набор от съвременни технологии, полезни за ежедневието. Той има най-доброто от всичко, 19 системи в помощ на управлението. Той гарантира високо ниво на безопасност, като се бори дори срещу миг невнимание или предотвратява рискове от злополуки.

Цветен дисплей на нивото на погледа : система, позволяваща на водача да разполага с полезна информация за шофирането в зрителното поле. Прожектирани цветно върху прибиращ се екран, данните (скорост, инструкции на регулатора и ограничителя на скоростта …) са достъпни постоянно, без да се изпуска от очи пътят.

Система за предупреждение при неволно напускане на пътното платно: система, която открива чрез камера, която разпознава непрекъснати или прекъснати линии, неволното (без да е включен съответният мигач) пресичане на надлъжна маркировка на пътните ленти. Веднага щом системата открие опасността от непреднамерено напускане на пътното платно, кормилното управление постепенно завива в обратна посока, за да задържи автомобила в първоначалния му път. По време на корекцията мига светлина. Ако иска да запази пътя на автомобила, водачът може да предотврати корекцията, като държи здраво волана (например при маневра за избягване). Корекцията ще бъде спряна веднага след включването на мигачите. Скоростта трябва да бъде между 65 и 180 км / ч.

Система за насочване вниманието на водача: система за предупреждение на водача в случай на намалена бдителност. Тази система оценява състоянието на бдителност на водача като идентифицира отклонения от пътната маркировка благодарение на многофункционалната камера разположена в горната част на предното стъкло. Тази функция е особено полезна на магистрали при скорост над 65 км / ч.

Система за напомняне за почивка: система, която напомня на водача, че е време да направи почивка след двучасово шофиране при скорости над 65 км / ч.

Система за разпознаване на знаци за ограничение на скоростта и препоръка: система, която автоматично разпознава и чете определени пътни знаци, включително тези за ограничение на скоростта и за край на ограничението на скоростта, използвайки многофункционалната камера, разположена в горната част на предното стъкло. При откриване на пиктограмата на максималната разрешена скорост от камерата, информацията се изписва на цветния дисплей. Информацията се актуализира веднага щом автомобилът отмине пътен знак. Системата също така взема предвид информацията за ограничение на скоростта от картата на навигационната система.

Адаптивен регулатор на скоростта с функция Stop (при EAT8) : системата извършва две функции с помощта на многофункционална камера разположена в горната част на предното стъкло: автоматично поддържа скоростта на автомобила зададена от водача и автоматично регулира разстоянието до превозното средство отпред. Тази система разпознава превозно средство, движещо се отпред в същата посока на движение. Автоматично регулира скоростта на автомобила до тази на предходния с помощта на спирачката на двигателя и спирачната система (стоповете светват), за да поддържа постоянно разстояние:

– Ако превозното средство отпред намали скоростта, системата също намалява скоростта на автомобила (до 30 км / ч при ръчна скоростна кутия) или дори напълно спира автомобила (при автоматична скоростна кутия EAT8).

– Ако превозното средство ускори или промени платното на движение, системата постепенно увеличава скоростта на автомобила за да достигне зададената скорост.

-Ако водачът активира мигач за да изпревари превозно средство, което се движи по-бавно, системата ще му позволи временно да се приближи до превозното средство отпред, за да подпомогне изпреварването, без да надвишава зададената скорост.

Система за наблюдение на мъртвата точка: системата предупреждава водача за наличие на превозно средство в мъртвите точки посредством светлинен сигнал върху огледалата за обратно виждане.

Active Safety Brake : „спешна” система за спиране със звуково и визуално предупреждение, за да се намали риска от челен удар. Системата спира автомобила вместо водача, ако той не реагира достатъчно бързо. Многофункционална камера, разположена в горната част на предното стъкло открива препятствия, например автомобил, който се движи в същата посока или е спрял. При скорост на автомобила между 5 км / ч и 85 км / ч, системата автоматично спира автомобила, когато отчете риск от сблъсък с движещо се превозно средство. Скоростта на автомобила не трябва да надвишава 80 км / ч, за да се отчете присъствие на неподвижно превозно средство и 60 км / ч, за се отчете пешеходец.

Safety Brake  след сблъсък: система, която активира спирачките след злополука и действа с цел да намали риска от допълнителни злополуки.

Автоматично превключване на дълги светлини: система, която при нощно шофиране автоматично превключва дългите светлини на къси в зависимост от осветлението и условията на движение.

Статично осветление при завой: система, действаща в зависимост от ъгъла на волана и под 40 км / ч. Левият или десният фар за мъгла светва в допълнение към главния поток светлина на фаровете, за да освети до 75°съответно ъгъла отдясно или отляво на автомобила .

Безключов достъп и старт: система, която заключва, отключва и стартира двигателя, без водачът да изважда ключа. Автомобилът разпознава водача веднага щом той приближи ръката си до дръжката на една от предните врати или на багажника.

Помощ при потегляне под наклон: система, която улеснява потеглянето под наклон като предотвратява нежеланото движение на автомобила при наклон, когато се освобождава педалът на спирачката. Тази функция е активна при наклони над 3%, като задържа автомобила неподвижен за 2 секунди.

Помощ при странично паркиране: системата информира за близост на препятствия отстрани на автомобила, като извършва маневри благодарение на съхранени данни свързани с траекторията на автомобила, записани от датчиците разположени на предните и задните брони.

Камера за обратно виждане с Top Rear Vision: система която визуализира върху сензорния екран близкото до автомобила пространство с помощта на панорамна камера 180°. Тя се допълва от система за помощ при паркиране, която предупреждава с визуален и звуков сигнал за препятствия в близост до автомобила. Екранът е разделен на две части: вляво – изображение на пространството в близост до автомобила; отдясно, изображение на пространството над автомобила. По желание на водача могат да бъдат показани различни изображения на околната среда: стандартно изображение, изображение 180 ° и зум (това изображение също е автоматично при доближаване до препятствие).

Управление на стабилността при теглене: при автомобили, оборудвани с теглич (фабрична опция), Новият Citroën Berlingo разполага със стабилизатор на ремарке. Тази допълнителна функция на ESP® регистрира колебателните движения на ремаркето, действа върху спирачките, за да стабилизира ремаркето и ако е необходимо, намалява мощността на двигателя, за да забави автомобила. Стабилизаторът разпознава ремаркето веднага след електрическото свързване на ремаркето към теглещото превозно средство.

Електрическа ръчна спирачка: система, позволяваща автоматично затягане на ръчната спирачка при спиране на двигателя, автоматично отпускане на спирачката при потегляне на автомобила (активиране по подразбиране) или ръчно чрез издърпване на командния лост.

Grip Control с Hill Assist Descent : система на задвижване при всякакви условия Grip Control позволява на автомобила да адаптира сцеплението на предните колела според терена. Достатъчно е да се избере един от 5-те режима от специално предназначения селектор, разположен в централната конзола (Стандартен, Сняг, Кал, Пясък, ESP OFF). В комбинация с Grip Control, Hill Assist Descent помага да се поддържа намалена скорост на автомобила дори при стръмни склонове. Тази технология прави възможно поддържането на правилна траектория, като същевременно се намалява рискът от подхлъзване или нежелано увеличение на скоростта на автомобила при спускане, както на преден така и на заден ход.

Park Assist: система за по-лесно и по-безопасно паркиране. Това е активна помощ при успоредно паркиране и при паркиране под ъгъл. По искане на водача, системата автоматично открива място и след това управлява посоката за паркиране при пълна безопасност.

ШИРОКА ГАМА ДВИГАТЕЛИ

Обединявайки без компромиси дизайн, комфорт и практичност, Новият Citroën Berlingo се радва на динамично поведение на пътя и на истинско удоволствие от шофирането, благодарение на комбинацията от нова лека и ефективна платформа и ефективни двигатели от последно поколение по отношение на потребление и емисии на CO2.

Новият Berlingo използва бензинови и дизелови блокове, пригодени за всякакви приложения, както в градски, така и в извънградски условия. Предлаганата гама двигатели са от най-висок клас, като същевременно щадят околната среда. В зависимост от двигателите Новият Citroën Berlingo също така отбелязва въвеждането на 8-степенна скоростна кутия EAT8, за по-голямо удоволствието от шофирането на всякакви разстояния.

Гама бензин  PureTech : PureTech 110 S&S BVM6 и PureTech 130 S&S EAT8* (ще се предлага от второ полугодие на 2019 г.)

Гама дизел BlueHDi : BlueHDi 75 BVM5, BlueHDi 100 BVM5, BlueHDi 100 S&S BVM5, BlueHDi 130 S&S BVM6 или EAT8

 Новият Berlingo ще бъде представен като Световната премиера след няколко седмици на Автомобилния салон в Женева и ще се продава от втората половина на 2018 г. (в зависимост от страната).