Начало Рали Наказаха Ожие с 10 сек, загуби 4-те си точки от специалния етап

Наказаха Ожие с 10 сек, загуби 4-те си точки от специалния етап

59
0

Себастиен Ожие бе наказан с 10 сек добавяне към общото му време заради съкращаване на шикана и неизпълнение на всички задължителни елементи в последната отсечка от рали Мексико, която носи и допълнителните точки за шампионата.

По този начин пилотът на М-Спорт запази победата си в надпреварата, но се свлече от 2-о на 7-о в място в класирането за Power Stagе-а, което му коства загубата на 4-те бонус точки.

Така пък Тиери Нювил с Хюндай се изкачи от 4-о на 3-о място и взе 1 точка повече. А това означава, че авансът на Ожие в генералното класиране пред белгиеца намаля от 9 на 4 т.

Според стюардите Ожие е ударил първите 2 елемента от шикана с предната дясна част на колата и след това е бутнал и последния елемент от него, печелейки по този начин предимство. Екипът на M-Sport ще обжалва санкцията.

„Работим върху това да обясним, че случилото се не беше умишлено изобщо, каза Ожие. – Преди отсечката точно аз исках разяснение какво ще се случи ако удариш бариерата. Винаги съм първият, който се опитва да се бори за равни условия и искам да се изясни какво стана в този случай.“