Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наказания за Перес и Хартли за грешки в загряващата обиколка

Наказания за Перес и Хартли за грешки в загряващата обиколка

89
0

Серхио Перес и Брендън Хартли получиха наказания от по 30 секунди след финала на състезанието за Гран при на Бахрейн заради неспазване на правилата за загряващата обиколка.

Двамата стартираха от 6-а редица на стартовата решетка, като пилотът на Форс Индия изпревари новозеландеца, след като Хартли се забави при потеглянето от мястото си.

След това Перес не позволи на Брндън да си върне позицията, а Хартли, от своя страна, не спази процедурата, според която пилотите, които не са успели да си върнат позицията преди първата линия на колата за сигурност, трябва да стартират от бокса.

След състезанието и двамата бяха привикани за разпит от стюардите, за да бъде обсъден инцидента, след което им бяха наложени въпросните санкции, които ги пратиха на последните 2 позиции в състезанието – 16-а (Перес) и 17-а (Хартли).

Отделно за удара между двамата на завой 4 след старта Хартли получи 10 секунди наказание, което бе изтърпяно по време на състезанието, като бе признат за виновен за завъртането на мексиканеца. Брендън има и 2 наказателни точки към състезателния си лиценз.

Другият пилот на Форс Индия Естебан Окон завърши 10-и и донесе първа точка на тима си за сезона. Според него отборът му още не е се намира там, където трябва да бъде по отношение на скоростта, но спечелената точка дава увереност на отбора.