Начало Автомобили Nissan електрифицира Есен

Nissan електрифицира Есен

46
0

Nissan електрифицира Есен, който е европейска зелена столица тази година. Японският автомобилен производител доставя 15 електрически коли на града. Местната администрация и Nissan ще работят заедно за постигането на нов тип мобилност в градски условия.

Първите три Nissan LEAF и два e-NV200 вече бяха предоставени на кмета на Есен Томас Куфен.

„Есен и Nissan са отличен екип заедно”, заяви шефът на Nissan Center Europe Томас Хауш. „Вече сме продали повече от 275 000 електрически автомобила по цял свят, които пропътуваха над 3 милиарда километра, а в цяла Европа бяха създадени над 4000 станции за бързо зареждане. 95% от клиентите ни са много доволни от автомобилите си. Сега искаме да използваме дългогодишния си опит, за да превърнем мобилността в европейската зелена столица в електрическа.”

Автомобилите на Nissan ще бъдат използвани от администрацията на града и работещите по проекта за зелена столица служители. LEAF и e-NV200 са създадени с идеята за придвижване в град: те транспортират както хора, така и материали на практика без звук и без да отделят вредни емисии и замърсители.

Nissan LEAF се появи през 2010 г. и продажбите му досега са над 4000 броя. Колата се зарежда до 80% за само 30 минути. В Есен например има станция, където това може да стане, близо до сградата на общината. В Германия Nissan работи с най-голямата мрежа от безплатни станции за зареждане – над 400. През октомври 2014 г. автомобилният производител стартира кампанията „Free Electricity for Everyone”.

От 2015 г. и e-NV200 е на пазара. Наскоро Nissan представи петгодишна гаранция за модела, който спечели приза „German Commercial Vehicle Award 2016”.

Понастоящем да се купи електрически автомобил в Германия е особено изгодно. Федералното правителство дава бонус до 4000 евро (финансиран наполовина от държавата и наполовина от автомобилната индустрия), а Nissan го увеличава на 5000 евро за LEAF и 5250 евро за e-NV200. Така Nissan LEAF може да се купи там на цени, започващи от 18 365 евро.