Начало Рали Ожие триумфира в Мексико, поведе в шампионата

Ожие триумфира в Мексико, поведе в шампионата

44
0

Шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста спечели убедително рали Мексико, 3-и кръг от първенството на WRC и така отново поведе в генералното класиране, изпреварвайки Тиери Нювил. Пилотът на М-Спорт остави на 1:13.6 мин зад себе си Дани Сордо с Хюндай i20.

Последният водеше в голяма част от надпреварата, но след спукана гума в 3-ия ден загуби над половин минута. Той все пак може да бъде доволен, след като преди финалния ден беше 3-и в класирането. Грешка на 2-ия Крис Мийк със Ситроен C3 обаче му позволи да се изкачи в класирането.

Сордо финишира на 1:29.2 мин зад Ожие, като той и Мийк нямаха отговор на темпото на Себастиен. Крис обаче обърна колата странично в 20-ия етап и първия за деня. Феновете му помогнаха да се върне на трасето, но на финала на отсечката той вече беше на 25.7 сек зад Сордо.

Четвърти завърши Андреас Микелсен с Хюндай в спокойно състезание, в което нямаше темпото да се бори за подиума. След него остана завърналият се в WRC след 3 годишна пауза 9-кратен шампион Себастиен Льоб със Ситроен C3. Той бе начело в ралито, преди да спука гума в 14-ия етап и да загуби над 2 мин.

Лидерът в шампионата преди този кръг Нювил остана едва 6-и след серия от грешки, спукана гума и влязла вода в двигателя след минаване през река. Ожие завърши втори в Power Stage-a, с което общо събра 29 точки от кръга. Нювил взе едва 10-и така водач вече е Себастиен с 9 т. преди белгиеца.