Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От тестовете в петък ще зависи оставането на Михаел Шумахер

От тестовете в петък ще зависи оставането на Михаел Шумахер

42
0
Мерцедес ГП,Михаел Шумахер

От резултати на новите детайли в болида на Мерцедес в тренировките в петък, ще зависи решението през следващите два месеца, дали Михаел Шумахер ще остане във Формула 1 през 2012 г.

Шефът на тима Рос Браун заяви още по време на Гран при на Германия, че не е реалистично да се очаква значително подобряване на скоростта при MPG02 дори и при множество промени през втората половина на сезона. Затова тимът насочва окончателно усилията си към колата за 2012 г.

Във всички тренировки от Гран при на Унгария Марцедес тества и ще изпитва идеите си за следващия сезон. След като бъдат обобщени резултати ще бъде обсъдено и бъдещето на седемкратният световен шампион.

Пред италианският вестник Кориере дела Сера Михаел потвърди, че решението дали да остане ще бъде обсъдено с тима, към който той е поел ангажимент за помощ в развитието преди две години.

Михаел е категоричен, че се намира във фаза на живота си, когато мотивацията му е различна от онази преди години и няма никакъв проблем да отстъпи мястото си на младия Пол ди Реста (който почти единодушно вече е смятан за негов наследник).

Уверенията на Рос Браун обаче са, че тимът рязко ще подобри представянето си с новата кола MPG03, която ще има много повече прилепяне от настоящата и ще бъдат решени огромните проблеми на модел 02 като износване на гумите.